vissza az összes hírhez
Robert Downey Jr. a Szédülés film remake-je után érdeklődik

Robert Downey Jr. a Szédülés film remake-je után érdeklődik

2023.03.24 Szerző dO_od

Valószínűleg csak idő kérdése volt, de a Paramount Pictures stúdió csak most jelentette be, hogy elkészítik a Szédülés híres film remake-jét. A legendás rendező, Alfred Hitchcock (Psycho) 1958-as thrillere James Stewart (Hátsó ablak) és Kim Novak (Az aranykezű férfi) főszereplésével egy volt rendőrről szólt, aki az utolsó bevetésen szerzett traumája miatt súlyos akrofóbiában (tériszony) szenved. Helyzete jelentősen bonyolódik, miután magánnyomozóként azt a feladatot kap, hogy figyelje egy ismerőse feleségét. A film, amely megjelenésekor nem kapott nagy elismerést, később a rendező egyik legfontosabb klasszikusa lett, és a mai napig gyakran szerepel minden idők legjobb filmjeit bemutató listákon.

 

Mindenesetre a film remake-jét, amely maga is Pierre Boileau és Thomas Narcejac francia írók D'entre les morts című könyvén alapul, Steven Knight (Birmingham bandája) forgatókönyvíró készíti, a főszerep után pedig most Robert Downey Jr. színész (A Vasember) érdeklődik. A projekt ötlete mindenesetre a The Hitchcock Estate-től származik, amely a Paramount filmcéget választotta az eredeti Szédülés film forgalmazójának is. Ami Downey színészt illeti, idén láthatjuk Christopher Nolan (Csillagok között) Oppenheimer című filmjében, emellett az HBO számára készült Perry Mason sorozat második évadjának produkciójában is részt vett, és Cchan-uk Pak új sorozatában, a The Sympathizer-ben is látható lesz. Steven Knight a változatosság kedvéért közelmúltban leszerződött az új Star Wars-film forgatókönyvének megírására, amikor felváltotta Damon Lindelof (Lost - Eltűntek) írót.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

tegnap

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)