vissza az összes hírhez
Villeneuve ott lesz a Dűne és a Sicario filmek harmadik részeinél?

Villeneuve ott lesz a Dűne és a Sicario filmek harmadik részeinél?

2024.02.05 Szerző Jokolo

Kezdjük a lényeggel. Pár hét múlva mindannyian lelkesen élvezhetjük az óriásférgek látványát a Dűne második részében, amely Frank Herbert első könyvének folytatását adaptálja. De természetesen a híres író tollából származó saga más műveket is tartalmaz, amelyek gazdag sci-fi világot alakítanak ki az életet adó melanzs körül. Ezért tavaly július óta beszélnek arról, hogy a filmes saga trilógiaként zárul. Megerősítést nyert, hogy jelenleg is készül egy forgatókönyv, amelynek elkészítése ismét Jon Spaihts, az első két rész írója feladata. Ez azonban még mindig nincs kész, és még ha kész is lenne, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a harmadik rész, amely feltehetően a Dűne: Messiás címet viseli, valóban elkészül. A bevételeken kívül, amelyeknek világszerte azt kellene mutatniuk, hogy az Atreides-Harkonnen viszály még mindig érdekli a közönséget, természetesen azok számítanak, akik a Dűne művet filmvászonra vitték. 

 

Ami a színészeket illetti, minden biztosítva van. Az esetleges visszatérésben érintett színészek mindegyike egyértelműen pozitívan nyilatkozott, mondván, ha az első két rész rendezője, Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) felkéri őket erre, akkor mindenképp ott lesznek az ornithopter fedélzetén. Villeneuve pedig nemrég elbeszélgetett Christopher Nolannal, és egyetértettek abban, hogy a készülő második rész sok tekintetben A Birodalom visszavág című filmre emlékeztet majd a sötét hangnemével, így logikus lenne, ha a történetet egy harmadik résszel zárnák le. A gond csak az, hogy a kanadai rendező nem tudja, hogy azonnal vissza akar-e térni Arrakis bolygóra. Azt mondja, hogy miután több évig dolgozott mindkét Dűne filmen, szüksége van egy kis távolságra, és időt kell adnia magának a gondolkodásra. Ráadásul elmondása szerint nagyon szeretne egy jó forgatókönyvet írni és anélkül, hogy elébe mennénk a dolgoknak, a trilógia lehetséges befejezése jelentősen eltérne hangvételében az előző részektől. De az elhatározás, hogy elkészüljön a harmadik film, állítólag az idő múlásával egyre nő. 

 

További akadály lehet azonban, hogy Villeneuve jelenleg három filmet is fontolgat, amelyekkel szívesen foglalkozna legközelebb. Az egyik a Dűne: Messiás című film. A másik film, amit szeretne elkészíteni, a Kleopátra, az Elizabeth Taylor főszereplésével készült megalomán projekt remake-je, amelyben a rendező várhatóan újra összeállna Zendayával, aki állítólag szemet vetett a főszerepre. Végül, de nem utolsósorban pedig egy másik ambiciózus sci-fi filmet is szeretne elkészíteni, mégpedig Arthur C. Clark Randevú a Ramával című művének adaptációját, amelyben száz év múlva a jövőben az emberiség először találkozik egy idegen civilizációval, amely egy hatalmas űrhajóval érkezik. Ez mind jól hangzik.

 

Az viszont biztos, hogy Villeneuve nem lesz ott a Sicario harmadik filmnél. Molly Smith és Trent Luckinbill producerek ugyanis nemrég arról számoltak be, hogy a sikeres bűnügyi dráma harmadik része valóban elkészül, nagy valószínűséggel az eredeti szereplőgárdával, azaz Emily Blunttal, Josh Brolinnal és Benicio del Toróval a fedélzeten. A rendező azt nyilatkozta, hogy őt mindenképpen érdekelné egy ilyen film, de csak nézőként. Azt mondta, hogy a rendezés már nem érdekelné. Jelenleg úgy tűnik, hogy a második Dűne-film promóciója után egy kicsit visszavonul, és átgondolja, mit csináljon legközelebb. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)