vissza az összes hírhez
Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24 Szerző Goldbeater

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix streaming szolgáltatása számára készült, most visszatér. A tervek szerint Richard Osman író „The Thursday Murder Club” (itthon A csütörtöki nyomozóklub cím alatt jelent meg) című debütáló könyvének filmadaptációját készíti el Steven Spielberg Amblin Entertainment produkciós cége számára. A 2020-ban megjelent novella négy hetvenéves ember történetét meséli el, akik egy nyugdíjas klubban találkoznak, hogy szórakozásból és az unalom elűzése miatt régi bűnügyeket oldjanak meg. Ám amikor egy helyi, ellentmondásos ingatlanost holtan találnak, a négy barát először találja magát egy élő nyomozás közepén.

 
Egy olyan rendező nagyszabású projektje, aki a történelem legnagyobb közönségsikereivel ajándékozott meg minket, erős szereplőgárdát igényel. És ez most már kezd körvonalazódni is, hiszen nagy nevű brit trió érdeklődik a készülő film iránt. Az egykori 007-es ügynök, Pierce Brosnan (James Bond: Aranyszem, Az idegen), az Oscar-díjas színésznő, Helen Mirren (A királynő, Golda) és az Oscar-díjas Ben Kingsley (Gandhi, Schindler listája) is szerepet kaphat a négy idős barát közül három főszerepében. A megerősítésükre azonban még várnunk kell. Mindeközben a The Thursday Murder Club című filmet még 2020-ban jelentette be az Amblin Entertainment stúdió, és eredetileg Ol Parker rendező és forgatókönyvíró (Beugró a Paradicsomba, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) rendezte volna, de az ő személye jelenleg már nem aktuális.

 

Érdekesség, hogy a novella megfilmesítési jogait az Amblin cég már évekkel ezelőtt elárverezte, az elmúlt évtized legnagyobb, debütáló irodalmi művet érintő árverésén. Akkor tizennégy cég tett ajánlatot. Nem csak ez tehát jelzi, hogy igazán figyelemre méltó alkotás vár ránk. Ráadásul a Richard Osman könyve már három folytatást is kapott, és a sorozat könyveiből már több mint 10 millió példányt adtak el világszerte (New York Times napilap szerint mind a négy kötet bestseller lett). Sőt, egy ötödik kötet is készül, amely valamikor jövőre jelenik meg. Ha tehát a készülő film olyan sikeres lesz a közönség körében, mint ahogy azt a filmalkotók remélik, akkor minden bizonnyal a jövőben lesz miből meríteni az esetleges filmes folytatásokhoz.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

2023.11.24

1962-ben készült A rettegés foka című, mára már klasszikusnak számító amerikai thriller, amely alapja a John D. MacDonald „The Executioners” című regény volt.  A történetben, amely egy veszélyes,… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)