vissza az összes hírhez
Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26 Szerző Goldbeater

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért), és ennyi elég. Hányszor kell a nézőnek végignézni, ahogy egy pap áll egy megszállott ember fölött és bibliai szövegeket szaval, mielőtt szinte elkerülhetetlenül klisévé válik az egész. De úgy néz ki, hogy a filmstúdióknak teljesen ellentétes véleményük van. Ezek a filmek ugyanis hasonló, jól bevált minták szerint készülnek, általában viszonylag olcsón, és mégis sokszor vagy tisztességes profitot termelnek a mozikban, vagy az emberek kattintanak rájuk a streaming-szolgáltatásokon. Az ördögűzést tehát nem csak, hogy sokszor láthatjuk még a jövőben, de a jelek szerint várható a horror alműfajának egyfajta megújulása és a díjazott színészek ismerős arcainak beáramlása is. 

 

Az első közülük természetesen Russell Crowe, akinek A pápa ördögűzője című tavalyi filmje 18 millió dolláros költségvetés mellett igen szép 77 millió dolláros bevételt hozott világszerte, és azonnal felkeltette a Screen Gems produkciós cég és a forgalmazó Sony Pictures stúdió érdeklődését a lehetséges folytatások iránt. Így a 60 éves Crowe-nak, aki sztárkarrierje során eddig sikeresen kerülte a folytatásokat, hamarosan saját filmszériája lesz egy különös, mopeden közlekedő olasz papról. De A pápa ördögűzője film és annak esetleges folytatása nem igazán ennek a hírnek a témája, hiszen egy néhány napos információ szerint Russell Crowe már leforgatott egy egészen más ördögűzős horrorfilmet. Az a film most kissé általános, bár mindenre kiterjedő The Exorcism címet kapta, és a plakátja és a trailerje is csak az elmúlt órákban jelent meg..

 

A korábban The Georgetown Project néven ismert filmben Russell Crowe mellett Sam Worthington (Avatar: A víz útja) és Ryan Simpkins (A szerencse háza) is szerepel majd, a forgatókönyvet írta, és a rendezést Joshua John Miller színész és showrunner (Az alvilág királynője, Szöktetés a pokolból) vállalta. A film története a tapasztalt színészt, Anthony Millert (Crowe) követi majd, aki legújabb horrorprojektjének forgatása közben kezd nagyon furcsán viselkedni. Az elhidegült lánya, Lee (Simpkins) azon kezd el töprengeni, hogy apja visszacsúszik-e korábbi függőségébe, vagy valami sokkal baljósabb dolog áll a háttérben. A film címéből ítélve inkább az utóbbira tippelünk. A film egyik producere Kevin Williamson (Sikoly, Bosszúból jeles), és a The Exorcism című filmet az Egyesült Államokban a Vertical forgalmazó cég közreműködésével idén június 7-én mutatják be.

 

Egy másik népszerű színészlegenda, aki az ördögűzős horror világába tart, és aki korábban játszotta már magát az ördögöt, így most a másik oldalról próbálja ki. Nem másról van szó, mint az Oscar-díjas színészről, Al Pacino-ról. És ha már a generikus neveknél tartunk, Pacino filmje a változatosság kedvéért The Ritual címet viseli majd. A tapasztalt színész mellett a jelenleg népszerű Dan Stevens (Abigail, Godzilla x Kong: Az Új Birodalom) is szerepel a horrorfilmben. A rendező David Midell, független filmek alkotója volt, aki közösen Enrico Natale-val a forgatókönyvet is megírta. A The Ritual című film igaz eseményeken alapul, és két pap történetét meséli el - egy idősebb papról (Pacino) szól, aki sötét múlttal küzd, és egy fiatalabbról (Stevens), aki hitbéli válságban van, akiknek össze kell fogniuk, hogy megmentsenek egy fiatal nőt a démoni megszállottság szorításából.

 

Ha érdekelnek a részletek, a filmet állítólag Emma Schmidt (1882-1941), egy amerikai nő igaz története ihlette, akinek állítólagos démoni megszállottsága 1928-ban az iowai Earling városában egy megrázó ördögűzési sorozatban tetőzött, és akinek az esete állítólag az Egyesült Államok történetének legjobban dokumentált ördögűzési esete volt. A készülő film producerei Andrew Stevens, Mitchell Welch és a már említett társszerző, Enrico Natale lesznek. Az XYZ Films (Apostol, Mandy - A bosszú kultusza) társaság szerezte meg a film globális forgalmazási jogait, és 2025 folyamán tervezi bemutatást a mozikban. A projekt a Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódó, közelgő cannes-i nemzetközi Filmpiacon keresi majd a nemzetközi forgalmazókat.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

2023.12.23

A népszerű Sikoly című horrorfilm-széria közelgő hetedik része úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Az utolsó két film (köztük az ötödik Sikoly film, amely sikeresen újjáélesztette a franchise-t,… (több)

Sebastian Stan lesz Donald Trump

Sebastian Stan lesz Donald Trump

2023.11.30

Az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Sebastian Stan miután a sokat dicsért Pam & Tommy című sorozatban Tommy Lee-t alakította, most egy újabb excentrikus karaktert fog alakítani, aki egyebek… (több)

Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

Pacino, Mortensen és Travolta egy filmben

2023.05.16

Folytatódik a nagy projektek bejelentése közvetlenül a Cannes-i Filmfesztivál előtt, Ron Howard új filmje után most David Mamet amerikai rendező és drámaíró közelgő, meglehetősen egyedi filmjéről is… (több)

A második Gladiátor-film további erősítést kap

A második Gladiátor-film további erősítést kap

2023.05.03

Ridley Scott (A nyolcadik utas: a Halál, Szárnyas fejvadász) idén ősszel látványos történelmi képet tálal a közönségnek a legendás francia hadvezérről, Bonaparte Napóleonról, de az igazi csemegét… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)