vissza az összes hírhez
A második Dűne sláger lett, megduplázta az első rész bevételeit

A második Dűne sláger lett, megduplázta az első rész bevételeit

2024.03.04 Szerző Jokolo

Az első Dűne film viszonylag nehéz helyzetben volt, amikor a mozikba került. Bár várhatóan kasszasiker volt, sztáros szereplőkkel és tapasztalt rendezővel a kamera mögött, Herbert klasszikusának adaptációja csak a Covid-járvány után került széles körű forgalmazásba. Abban az időben a nézők még mindig nem találták az utat a mozikba, és Warnerék hatalmas kockázatot vállaltak azzal, hogy az év egyik legjobban várt filmjét a mozivászonra küldték, miközben a streaming platformján közvetlenül a nézők otthonába is került. Ráadásul ez nem egy célzott sci-fi film, amely közben ki lehet kapcsolódni és felhőtlenül szórakozni. Mégis, az Atreidesek és a Harkonnenek csatája szépen teljesített a mozikban, és világszerte 402 millió dolláros bevételt hozott, ami segített jóváhagyni a második részt, melyet feltehetően legtöbben már láttunk. Legalábbis a bevételek szerint.

 

A Dűne: Második rész című film ugyanis hatalmas sikert aratott. A film az első hazai hétvégéjén 82,5 millió dolláros bevételt hozott, ami szépen megduplázta az első rész számait. A világban nem spóroltak a mozijegyeken, és Paul Atreides a Fremenek segítségével a film világszerte összesen 179,5 milliós bevételhez jutott. A Kinomaniak hírportál szerint a melanzs nem csak a világban, hanem itthon is népszerű volt, hiszen a hazai mozilátogatók száma is jelentősen nőtt. Bizonyos szempontból várható volt a nagy siker. Itthon és világszerte már jó ideje szárazság van a mozikban, és visszatérést Arrakis univerzumába a nézők és kritikusok is egekig magasztalják. Minden színész, élükön a sziporkázó Zendayával, lebilincselő Timothée Chalamet-el és bájos Florence Pugh-val, az elmúlt hetekben mindent megtesz a film népszerűsítéséért. És a freud-módon könnyen értelmezhető popcorn vödör is minden bizonnyal megtette a magáét. De ilyen számokat csak a legoptimistábbak jósoltak. Az egymilliárdos mérföldkő valószínűleg nem fog megdőlni, de a bevezető film bevételeinek megduplázása teljesen reálisnak tűnik, ami mindenképpen fenomenális sikert jelentene. 

 

Úgy tűnik tehát, hogy Warnerék nem fognak hátráltatni a nagyszabású sci-fi saga folytatását. A Dűne lassan egy bevált márka lesz, amelynek népszerűsége a közönség körében egyre nő, Herbert irodalmi termése pedig több olyan könyvet is számlál, amelyből filmet lehet készíteni. Elsőként A Dűne messiása című könyv kínálkozik, egy olyan könyv, amely közvetlenül a film végéhez kapcsolódik, és amelynek adaptációja iránt az első két film minden sztárja kifejezte érdeklődését. Denis Villeneuve rendező azonban nem akar sehová sietni, és jelenleg állítólag alaposan gondolkodik azon, hogy mi legyen a következő filmje. Fontolgatja a Kleopátrát Zendayával, egy újabb Dűne-filmet, Randevú a Rámával című látványos sci-fi adaptációját, és még egy projektet, amiről nem akart bővebben beszélni. A forró márka újabb felhasználására tehát egyhamar ne számítsunk. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

Steven Yeun nem lesz a Thunderbolts-ban

2024.01.03

A dél-koreai színész útja a Marvel-utakon már a nagy ambíciókkal megtervezett kezdés előtt véget ért. Bár hivatalos megerősítést arról, hogy Steven Yeun (The Walking Dead, Legyőzhetetlen) a… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

2023.11.18

A 2021-es sikeres Dűne című sci-fi film várva várt folytatásának premierjét ismét elhalasztották. A rajongóknak azonban ez esetben egyáltalán nem kell aggódniuk, hiszen ez a lépés jó hír számukra.… (több)

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

2023.10.31

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Netflix a Hidegvér című új bűnügyi filmjének producerei arról számoltak be, hogy a színfalak mögött egy harmadik Sicario lehetőségéről is elkezdtek… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)