vissza az összes hírhez
Miről szólt volna a Star Wars-film a Trónok harca alkotóitól?

Miről szólt volna a Star Wars-film a Trónok harca alkotóitól?

2024.01.17 Szerző Jokolo

Patty Jenkins (Wonder Woman 1984), Damon Lindelof (Lost - Eltűntek) és Kevin Feige (csak Marvel) közös vonása, hogy valamikor mindannyian kapcsolatba kerültek egy újabb Star Wars-film elkészítésével. De elsőként a Trónok harca alkotóinak, David Benioffnak és D.B. Weissnek kellett távozniuk, akik egy egész trilógiát készítették volna. A híres sorozat utolsó évada előtt csúcson voltak, de a nem túl sikeres utolsó széria után felcsapott az elégedetlenség hulláma, és a sikeres alkotóknak le kellett szállniuk a piedesztálról. És az sem volt teljesen egyértelmű, hogy a Lucasfilmtől való távozásuk oka a nem igazán sikerült nyolcadik évad volt-e. Két hónap múlva a Netflix-en láthatjuk a sikeres irodalmi saga ambiciózus adaptációját, a 3 Body Problem címmel, és a páros megragadta az alkalmat, hogy beszéljen arról, mi is történt valójában, és miről is szólt volna a trilógia.

 

Távozásukat állítólag nem a Trónok harca ellentmondásos befejezése okozta, hanem az, hogy a stúdiót nem érdekelte a trilógiájuk iránya. A munkacíme a The First Jedi volt, ezért nyilvánvaló, hogy miről szólt volna. Benioff és Weiss mélyen a múltba akartak merülni, és meg akarták mutatni, hogy miért és hogyan jöttek létre az első Jedi lovagok, és hogyan keletkezett a rendjük. Láttuk volna, hogyan készült az első fénykard és az Erő irányításának kezdeteit. Ráadásul állítólag kissé kizökkentette őket Rian Johnson akkor készülő filmjének alcíme, a The Last Jedi. De a stúdió nem akart ebbe az irányba menni.

 

Ez ma már kicsit furcsának tűnik, hiszen a stúdió végül is pontosan ebbe az irányba fog haladni a jövőben. A Daisy Ridley-vel készülő, a New Jedi Order ideiglenes című film, a valószínűleg következő Mandalorian & Grogu című film és Taika Waititi még mindig nem leállított projektje mellett hamarosan láthatjuk James Mangold (Indiana Jones és a sors tárcsája) filmjét is, Dawn of the Jedi címmel, amely várhatóan pont azt a témát dolgozza fel, amit a Lucasfilm korábban elutasított. Vagyis az Erő és az első Jedi lovagok eredetét. Vajon a stúdió néhány év alatt meggondolta magát? Vagy a Westeros kontinensen bekövetkezett keserű vég játszott nagyobb szerepet Benioff és Weiss távozásában, mint azt ők maguk bevallják?

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

2023.11.03

Miután bejelentették, hogy a Deadpool következő, egyelőre hivatalos cím nélküli folytatásában, a korábbi részekre is utalva, Ryan Reynolds mellett végre a visszatérő Hugh Jackman is feltűnik majd, a… (több)

A Marvel bajban van

A Marvel bajban van

2023.11.02

A Disney égisze alatt működő Marvel Studios néhány éve még szó szerint Midász keze volt, és amihez hozzáértek, az hatalmas közönségsikert és több százmillió dolláros mozibevételt hozott. Az elmúlt… (több)

Scorsese vs. Marvel újra

Scorsese vs. Marvel újra

2023.10.31

Martin Scorsese néhány évvel ezelőtti megjegyzései Marvelre, amelyet a rendező leszólt, amikor a stúdió filmjeit inkább búcsús attrakciónak, mintsem filmeknek nevezte, jól ismertek. Most azonban a… (több)

A Daredevil új alkotókat toboroz

A Daredevil új alkotókat toboroz

2023.10.29

Közelmúltban megjelent a hír, hogy a Marvel teljesen átalakítja tévés stratégiáját, és mostantól a próbaepizódok, a showrunnerek és az ún. writer’s room (forgatókönyvírók kisebb csoportjai, akiknek… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)