vissza az összes hírhez
Luca Guadagnino újabb filmekre készül a sztárszereplőkkel

Luca Guadagnino újabb filmekre készül a sztárszereplőkkel

2024.05.15 Szerző Jokolo

Luca Guadagnino olasz rendező (Szólíts a neveden) olyan filmes, aki tudja, hogyan kell felkavarni a kortárs filmművészet gyakran túlságosan is állóvizeit. Az utóbbi hetekben a teniszről szóló Challengers című filmje járja a mozikat, amelyben Mike Faist (West Side Story) és Josh O'Connor (A korona) mellett Zendaya (Dűne) arca is látható. A dicsérő kritikák mellett a film egy sporttémájú romantikus drámához képest tisztességesen hozza a pénzt, ezért nem csoda, hogy az Oscar-díjra jelölt rendező újabb projekt után néz, amelybe a legnagyobb sztárokat választja ki. És sikeresen.

 

Guadagnino jelenleg három filmet is tervez. A következő a Queer című dráma lesz, Daniel Craig (007 Nincs idő meghalni) főszereplésével. A film William S. Burroughs közel 40 éves regényének adaptációja, amelyben a mexikói bárokban lógó és különböző pszichoaktív szerektől betépő Lee nevű amerikai beleszeret egy Allerton nevű amerikai tengerészkatonába. Craig játssza a főszerepet, míg érdeklődésének tárgyát a jóval fiatalabb Drew Starkey (The Other Zoey) alakítja. Jason Schwartzman (A Grand Budapest Hotel) és Henry Zaga (The Ministry of Ungentlemanly Warfare) is feltűnik majd a filmben. A premierre ősszel lehet számítani, a nagyobb fesztiválok pedig biztosan előtte vannak.  

 

Közben az olasz filmes egy másik, nemzetközi részvételű filmet is tervez, Separate Rooms címmel. Ismét egy novella adaptációja lesz, és a film ismét queer témákkal foglalkozik majd. A filmben visszatér majd Josh O'Connor, aki már a már említett Challengers című filmben is szerepel, de Léa Seydoux (Dűne: Második rész) is feltűnik egy nem részletezett szerepben. O'Connor Leo karakterét fogja alakítani, egy írót, akit megtört párja halála. Azonban találkozik egy új potenciális szeretővel, akivel Németországon és Franciaországon keresztül utazik, ismét szerek hatása alatt. Guadagnino láthatóan biztos benne, hogy milyen filmeket akar forgatni. Ez a film lett volna a következő munkája a már említett, Craig szereplésével készült Queer című film után, de úgy tűnik, hogy előtte még egy másik film érkezik. 

 

Ez lenne az Amazon számára készülő After The Hunt című thriller, amelynek gyártása idén nyáron kezdődne, így a premierre jövőre számíthatunk. A stáblista csillogni fog a sztárnevektől, hiszen Julia Roberts (Sztárom a párom) kölcsönzi színészi képességeit a filmhez. Hogy a karizmában ne legyen hiány, a kétszer Oscar-díjra jelölt Andrew Garfield (A fegyvertelen katona) is csatlakozik majd. A nem túl ismert Nora Garrett forgatókönyve a cancel culture jelenségével foglalkozik, hiszen a film az egyetemen fog játszódni, ahol Robertsnek egy tisztelt professzor asszony szerepében azzal kell megbirkóznia, hogy az iskola egyik legjobb diákja zaklatással vádolja kollégáját, ami a saját csontvázait is előveszi a szekrényből. Guadagnino láthatóan ért az aktuális témákhoz és az első osztályú társulathoz, így remélhetőleg jövőre még rengeteg minőségi filmre számíthatunk.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

Új Emmanuelle-film bővíti a szereplők körét

Új Emmanuelle-film bővíti a szereplők körét

2023.12.20

Az Emmanuelle című erotikus hangulatú, klasszikus dráma új változata a thaiföldi származású szerző, Emmanuelle Arsan tollából már egy ideje úton van a mozivásznakra. És bár Audrey Diwan rendezőnő (a… (több)

36. Európai Filmdíj - jelölések

36. Európai Filmdíj - jelölések

2023.11.08

November 7-én, kedden bejelentették a 36. Európai Filmdíj jelöléseit, amelyek a 2023-as év legjelentősebb európai filmalkotásokra hívják fel a figyelmet. A legjobb európai film kategóriában versenyez… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek