vissza az összes hírhez
Az ördögűző filmnek új rendezője lesz és megváltozott koncepciója

Az ördögűző filmnek új rendezője lesz és megváltozott koncepciója

2024.05.30 Szerző Goldbeater

A Blumhouse Productions produkciós társaságnak és Universal Pictures stúdiónak a történelem egyik legismertebb horrorjával kapcsolatban nagy ambíciói voltak. Az NBCUniversal 2021-ben tetemes 400 millió dollárért megvásárolta Az ördögűző legendás horror-filmszéria jogait, és feltételezték, hogy a termékeny és tapasztalt Jason Blum producer (M3GAN, Éjszakai merülés), illetve David Gordon Green rendező (A Halloween véget ér, Király!) vezetésével a jól hangzó névvel fémjelzett széria szignifikánsan rengeteg pénzt hoz. Rögtön trilógia lett bejelentve. De aztán megérkezett Az ördögűző: A hívő című film és a légvárak szertefoszlottak.

 

Nem csak a film bevételei messze elmaradtak a jogok megvásárlásával kapcsolatos hatalmas költségekhez képest, de a nézők általi fogadtatás is inkább elutasító volt, az értékelések pedig a csalódottság és kifejezett indulatosság közötti skálán mozogtak. Elég nagy falat egy olyan alkotás folytatását készíteni, amelyet sokan minden idők legijesztőbb filmjének neveznek. Azóta Jason Blum és más vezetők összedugták a fejüket, hogy kitalálják, mi legyen a következő lépés a megvásárolt szériával, hogy a jövőben legalább némi profit legyen belőle. Tekintettel a költségekre a széria nem maradhat túl sokáig befagyasztva, ezért nem maradt más megoldás, mint az egészet lesöpörni az asztalról és újra kezdeni. A David Gordon Green eredetileg tervezett trilógiája tehát A hívő című rész sikertelensége után hivatalosan is szemétkosárban landolt.

 

Az új filmalkotó, aki a legendás ördögűzős széria folytatására most szerződött, a horrorfilmek elismert alkotója, Mike Flanagan (Álom doktor, Az Usher-ház bukása). Blumhouse társaság a rendezővel erről az együttműködésről már több hete is tárgyalt, azonban a hivatalos megállapodás csak most született. Flanagan a rendezés és produkció mellett vadonatúj, teljesen új sztorin alapuló forgatókönyvről is gondoskodik, amely tükrözi majd a koncepció viszonylag radikális változását, ahogyan erre valószínűleg szükség is van. A híres márkához való csatlakozásáról elmondta: „Az eredeti Ördögűző film az egyik oka annak, hogy miért filmes lettem, és nagy megtiszteltetés számomra, hogy volt lehetőségem ebben a filmes univerzumban valami frisset, merészt és félelmetest kipróbálni. Találkozás a régi blumhouse-barátaimmal, akikkel közösen néhány kedvenc művemet alkottam, pedig még izgalmasabbá teszi.“

 

„Mike hangja és víziói a horror rajongói számára elengedhetetlenek és mi lelkesek vagyunk, hogy újra Blumhouse-nál üdvözöltethetjük. Azonnal pozitívan reagáltam a Mike Ördögűző új ötletére és nagyon várom, hogy nézők is láthassák,“ tette hozzá maga Jason Blum producer, akinek együttműködése a rendezővel korábban már bevált. Produkciós feladatokat Flanagan régi munkatársa, Trevor Macy (Gerald's Game, Oculus) is fogja ellátni, az Intrepid Pictures társaság képviseletében. Jelenleg a projekt kezdeti fázisban van, ezért eltart még egy ideig, amíg további, például a cselekménnyel és szereposztással kapcsolatos információkat kapunk. Azonban a Blumhouse társaságnál gyorsan és hatékonyan dolgoznak, ezért ez inkább előbb, mint később lesz. És végül meglátjuk, hogy a sikeres széria újraindítására vonatkozó kísérlet most hogyan fog lezárulni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Az ördögűző film folytatása bajban van

Az ördögűző film folytatása bajban van

2024.01.12

A hollywoodi Universal Pictures és a Blumhouse Productions stúdiók nagy terveket dédelgetnek az Ördögűző filmszéria nemrég történt újjáélesztésével, amely A hívő alcímet kapta. Az NBCUniversal… (több)

Új Spawn 2025-ben

Új Spawn 2025-ben

2023.10.02

Spawn, a minden idők egyik legismertebb képregényszereplő Todd McFarlane szerzőtől meglepő módon eddig csak egyetlen élőszereplős adaptációt kapott, Michael Jai White főszereplésével 1997-ben, és egy… (több)

A Halloween filmszéria jogai eladók

A Halloween filmszéria jogai eladók

2023.09.28

Bár a Halloween filmszéria legújabb filmjét tavaly láthattuk, amikor David Gordon Green rendező lezárta a horrortrilógiáját a legelső filmhez kapcsolódó A Halloween véget ér című filmmel, a Bloody… (több)

Taylor Swift a mozikban

Taylor Swift a mozikban

2023.09.01

...és hatalmas lesz! Ha még nem láttad Taylor Swift énekesnő, aki világhírű szupersztár is, idei óriási turnéját, akkor jó híreink vannak számodra. Azon kívül, hogy Eras Tour még csak a felénél tart,… (több)

A setét torony állítólag jó úton halad

A setét torony állítólag jó úton halad

2023.08.10

Tavaly év végén megerősítették, hogy az elismert horrorfilmes Mike Flanagan (Mise éjfélkor, A Hill-ház szelleme) lesz A setét torony cím alatt futó, Stephen King híres fantasy-sorozat új… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

A Twisters orkánt hoz a mozikba

A Twisters orkánt hoz a mozikba

2024.07.22

A Twisters - Végzetes vihar című katasztrófafilm, az 1996-os legendás kaszasiker, a Twister laza folytatása már túl van az első hétvégén, amióta az amerikai mozikba került, és úgy tűnik, hogy a… (több)

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

2024.07.01

A Highlander azon kevés franchise egyike, amelyek korábban híresek voltak, de még nem kaptak spinoffot, rebootot vagy folytatást. De már régóta tudjuk, hogy ez hamarosan megváltozik. Elvégre már 16… (több)

Legfrissebb hírek

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

tegnap

A népszerű amerikai színész, Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Fallout) ismét egy baljós kisvárosi rejtély közepén találja magát. Ő fogja játszani az egyik főszerepet a termékeny A24 stúdió készülő… (több)

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

2024.07.25

Akinek jelenleg szélesre tárult az ajtó a jövő felé, az egyértelműen Osgood „Oz” Perkins (Jancsi és Juliska, The Blackcoat's Daughter), a jellegzetes független film rendezője és forgatókönyvírója. A… (több)