vissza az összes hírhez
Mikor térnek vissza az HBO slágerei, a Sárkányok háza, az Eufória és a The Last of Us?

Mikor térnek vissza az HBO slágerei, a Sárkányok háza, az Eufória és a The Last of Us?

2023.11.04 Szerző Jokolo

Az írósztrájk végeztével az HBO nem lazsál, és a legnagyobb slágerein keresztül hívja fel magára a figyelmet. A közelmúltban New Yorkban tartott konferencián a cég főnökei kezükbe vették a gyeplőt, és tudatták a világgal, hogy a sztrájk semmit sem változtatott megalomán terveiken, és leleplezték a soron következő sorozatok ütemtervét, amelyeket a rajongók már nagyon várnak. Hozzá kell tenni, hogy az HBO vezetői szeretnének egy kicsit helyre hozni a hírnevüket, ugyanis a Rolling Stones magazin szerint néhányan közülük 2020-ban hamis Twitter-fiókokat hoztak létre, hogy ártsanak azoknak a kritikusoknak, akiknek nem tetszettek az általuk gyártott sorozatok. Szóval fontos biztosra menni, és az HBO érthető módon ragaszkodik azokhoz a sorozatokhoz, amelyek a legtöbb nézőt, vagyis előfizetőt hoznak nekik.

 

A Westworld egy bevált márka. Következő megerősített spinoff ebből a világból A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight című alkotás lesz, a Trónok harca sorozat preguel változata, amelynek középpontjában Ser Duncan Magas és apródja Egg, a későbbi Aegon király története áll. Ennek a spinoffnak a forgatása várhatóan jövő tavasszal kezdődik, feltéve, hogy a színészsztrájkban egymással szemben álló felek addigra meg tudnak állapodni. Sok nézőt azonban jobban érdekelnek a sikeres Sárkányok háza című sorozatról szóló hírek. Állítólag már jóval az írósztrájk kezdete előtt elkészültek a forgatókönyvei. Ráadásul a sorozat társulatának nagy része nem tagja a jelenleg még sztrájkoló, főként amerikai színészeket tömörítő SAG-AFTRA szervezetnek, így semmi akadálya nem volt a következő széria forgatásának. Casey Bloys, az HBO egyik igazgatója ezért sokak örömére bejelenthette, hogy a Sárkányok háza második, ezúttal csak nyolc epizódos évadának premierje 2024 kora nyarán lesz, és állítólag néhány újságíró már a következő évad trailerét is megnézhette. 

 

Ami a The Last of Us című sorozatot illeti, a produkcióval kapcsolatos első hírek közel sem ilyen optimisták. A sztrájkok ugyanis teljes mértékben érintették a megerősített második évad forgatását, és a következő évad minden munkálata fel lett függesztve. Bloys szájából csak annyi hangzott el, hogy a második évad valamikor a jövőben biztosan megérkezik. Minden más csupán találgatás, hiszen a Variety hírportál szerint a forgatás csak jövő év első felében kezdődik, és valamikor 2025 folyamán láthatjuk majd Joel és Ellie kalandjainak folytatását Pedro Pascal (A Mandalóri) és Bella Ramsey (Trónok harca) alakításában. 

 

Sokan aggódtak a szeretett Eufória sorozat folytatása miatt. Hiszen annak alkotója, Sam Levinson idén a Max-on egy újabb saját anyaggal rukkolt elő, amely sok jellegzetes elemet kölcsönzött éppen a sikerfilmtől, amelyben mások mellett Zendaya (Dűne) tündökölt. Természetesen Az idol című sorozatról beszélünk, amely szintén nagyban támaszkodott a függőségekre és azokra a lelki hatásokra, amelyeket az emberben hagynak. Az első évad után, amelyet ellentmondó kritikák és a nézői érdeklődés hiánya kísérte, azonban a sorozatot törölték. De ez nem érinti az Eufória sorozatot, mivel a harmadik évadot már tavalyi év elején jóváhagyták. A The Last of Us sorozat, illetve az Az című film előzménysorozata, a Welcome to Derry együtt szerepelt a sorozatok bemutatóján, amelyek valamikor 2025 folyamán jelennek meg a Max csatornán. A forgatókönyvek azonban állítólag még mindig nincsenek készen, a forgatás még nem kezdődött el, ezért inkább várjuk ki az év második felét. Természetesen Zendaya várhatóan visszatér, de a sorozatból való távozását megerősítő Barbie Ferreira színésznő nem fogja újra eljátszani a szerepét, és sajnos a tragikusan elhunyt Angus Cloud karaktere sem tér vissza. A cselekményről egyelőre semmit nem lehet tudni, de a ScreenRant hírportál értesülései szerint akár öt évet is ugorhatunk a jövőbe. Majd meglátjuk. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Sebastian Stan lesz Donald Trump

Sebastian Stan lesz Donald Trump

2023.11.30

Az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Sebastian Stan miután a sokat dicsért Pam & Tommy című sorozatban Tommy Lee-t alakította, most egy újabb excentrikus karaktert fog alakítani, aki egyebek… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)