vissza az összes hírhez
A Coppola Megalopolis filmje néhány hónap múlva megérkezik

A Coppola Megalopolis filmje néhány hónap múlva megérkezik

2024.01.05 Szerző Jokolo

Amikor Jon Hamm részt vett Coppola Megalopolis című álomprojektjének forgatókönyvének első olvasópróbáján, újságíróknak bevallotta, hogy lehetetlennek tartja a film elkészültét, és hogy a legendás rendező elképzelése megvalósíthatatlan. Ő maga végül visszalépett a projekttől, de szavai olyan erős benyomást keltettek, amely az egész filmvilágban visszhangot kelt. Ráadásul Coppola a megalomán filmet, amelynek hatalmas költségvetése állítólag 130 millió dollár, teljes egészében saját zsebből finanszírozza, ahogyan tette azt az Apokalipszis most című film esetében is, ami tökéletesen bejött neki, és az One from the heart című filmnél, amely viszont brutálisan megbukott. De ez még nem minden, mert tavaly év elején olyan pletykák kezdtek keringeni a kulisszák mögött, hogy az óriási produkció forgatásán káosz uralkodik, és egész részlegeket rúgnak ki, köztük a vizuális effektekért felelős részleget is. Márpedig az amerikai rendezőnek korábbi, ilyen mértékű filmekből nem sok tapasztalata van azokkal, miközben egy óriás sci-fiben ezeknek nagy szerepük van.

 

Adam Driver, aki a hatalmas filmben főszerepet fogja játszani, azonban alaptalannak nevezte a pletykákat, és azt mondta, hogy a forgatás az élete egyik legértékesebb élménye volt. Végül olyan hírek kezdtek érkezni, hogy a film szerencsésen elkészült, és megkezdődött az utómunka. Most ráadásul az IndieWire webportálnak adott interjúban maga a megafilm szerzőjének szájából hangzott el az az állítás, hogy a Megalopolis valóban érkezik, méghozzá "az elkövetkező hónapokban". De eddig még egy jelenetet sem láttunk a filmből, az előzetesről nem is beszélve, és még az sem világos, hogy ki és hogyan fogja forgalmazni a filmet a mozikban. Sőt, ha Coppola a stúdió bevonása nélkül vágna bele a forgalmazásba, akkor mélyen kellene benyúlnia a saját zsebébe, amire egy hatalmas film finanszírozása után valószínűleg nem lesz kapacitása. Maga a rendező így nyilatkozott: "Az egyetlen dolog, amit a filmről mondhatok, hogy imádom a benne szereplő színészeket. Ez szokatlan, és egy percre sem unalmas. Egyébként is - várjuk ki a végét." 

 

Hogy érzékeltessük, milyen megterhelő lehetett az egész filmgyártás, és mit kellett leküzdenie több filmklasszikus alkotójának, soroljuk fel a társulat arcait. A már említett Driver mellett Forest Whitaker, Jon Voight, Laurence Fishburne, Nathalie Emmanuel, Dustin Hoffman, Shia LaBeouf, Talia Shire, Aubrey Plaza, Jason Schwartzman és Giancarlo Esposito is szerepel a stáblistán. Nagy nevekben tehát nincs hiány, és reméljük, hogy idén tényleg láthatjuk a Coppola által közel ötven éve megálmodott filmet, amelyben az építész egy óriási katasztrófa utáni New York utópisztikus változatát próbálja megépíteni. És hogy a film nem lesz egy nagy hülyeség. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

2024.01.30

Öt év telt el azóta, hogy a Coen testvérek, tehetséges alkotópáros utoljára közös filmet készített, a Netflix streaming szolgáltatása számára gyártott Buster Scruggs balladája című westernfilmet. A… (több)

Készül Az alkimista című regény adaptálása

Készül Az alkimista című regény adaptálása

2023.10.04

Paulo Coelho író híres regényének, Az alkimista című művének többször is bejelentett, és később eltörölt adaptációja újra életre kel. A jogokat ezúttal a Legendary Entertainment társaság szerezte meg… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)