vissza az összes hírhez
Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19 Szerző Goldbeater

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy együtt dolgozhasson a már gyakorlatilag udvari színészével, Leonardo DiCaprioval. Ez pedig egy régi-új projekt lehetne, amelynek kapcsán már jó pár éve emlegetik a két művészt, bár ezt a kolosszust még eddig nem sikerült összehozniuk. A Sinatra című életrajzi filmről van szó, amelyben Scorsese többek között a 20. század egyik leghíresebb amerikai énekesének és Oscar-díjas színészének, Frank Sinatrának a változatos életébe és karrierjébe szeretne belemélyedni.

 

A főszerepet természetesen nem más, mint Leonardo DiCaprio játszana, és a legfrissebb információk szerint az Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence (Barátnőt felveszünk, Ne nézz fel!) is szerepet kaphat Sinatra második feleségeként, Ava Gardnerként. Érdekesség, hogy Ava Gardner karaktere egyszer már felbukkant Scorsese filmográfiájában, a 2004-es Aviátor című életrajzi filmben, Kate Beckinsale alakításában. Nem meglepő, hogy több stúdió is nagyon érdeklődik a Sinatra-projekt iránt (köztük az Apple, amelynél a Megfojtott virágok című film készült), de egyes források szerint jelenleg a Sony Pictures áll a legközelebb ahhoz, hogy a produkció mögé álljon.

 

Scorsese tervei a film elkészítésére (Leonardo DiCaprio főszereplésével) legalább 2008-ra nyúlnak vissza, ha nem tovább. Az eddigi előkészületeket azonban úgy tűnik, mindig az énekes lánya, Tina Sinatra akadályozta, aki jelenleg az apja hagyatékával kapcsolatos jogokkal rendelkezik. Az énekes gazdag életének bizonyos aspektusai a filmvásznon ábrázolva a jelek szerint eddig nem tetszettek neki. Maga a rendező állította egy interjúban valamikor 2016-ban, hogy a készülő film valószínűleg a család nem egyetértése miatt végleg be lesz fagyasztva. Azonban az a tény, hogy a napokban újra szóba került a projekt, azt jelzi, hogy talán ennyi év után a dolgok legalább egy kicsit megmozdultak. Meglátjuk, hogyan alakul ez történet a továbbiakban.

 

Mindenesetre Martin Scorsese nyolcvanegy évesen sem szenved hiányt a kreativitásban, sőt, a Sinatra film csak egyike annak a két konkrét filmtervnek, amelyhez az Oscar-díjas rendező jelenleg a legközelebb áll. A másik egy tervezett, egyelőre cím nélküli film, amely Jézus Krisztus alakjáról szólna. Ennek bejelentéséről kevesebb mint egy évvel ezelőtt itt írtunk. Időközben újabb részletek láttak napvilágot a témát és a főszereplők szereposztását illetően. Úgy tűnik, Scorsese várhatóan visszatér vele a több éves Némaság című filmhez, mivel állítólag ugyanannak a japán szerzőnek, Shusaku Endonak a könyve lesz az alapja a tervezett filmnek.

 

Ami a szereposztást illeti, Martin Scorsese állítólag Andrew Garfield színésszel (tick, tick…BOOM!, A fegyvertelen katona) szeretne újra együttműködni, de azt még nem erősítették meg, hogy ő fogja-e játszani a címadó bibliai karaktert. Mindenesetre állítólag Miles Teller (Top Gun: Maverick, Whiplash) is szóba került egy másik szereppel kapcsolatban. A film forgatása még idén elkezdődhet Olaszország, Egyiptom és Izrael helyszínein. Drukkoljunk, hogy legalább ezzel a projekttel minden jól menjen Martin számára, hogy utána a fentebb említett, eddig problémás Sinatra filmmel is meglepjen minket.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Jön a harmadik Top Gun

Jön a harmadik Top Gun

2024.01.12

A Top Gun: Maverick című film, amely másfél évvel ezelőtt nagy erővel vette célba a mozikat, a megasztár Tom Cruise legsikeresebb filmje, és világszerte 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott. Így… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)