vissza az összes hírhez
Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18 Szerző Jokolo

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy-Britanniát egy olyan vírus támadja meg, amely az embereket agresszív, gondolkodni képtelen állatokká változtatja, már évek óta beszélnek. Most azonban rég megerősítették, hogy jönnek az új részek. Az első ezek közül a 28 évvel később című film lesz, amelyet ismét az Oscar-díjas Danny Boyle rendező fogja rendezni. A filmet aztán várhatóan egy újabb mozifilm követi majd, a rendezői székben Boyle-t Nia DaCosta (Marvelek, Kampókéz) váltja majd. A film körüli felhajtás most várhatóan még egy ideig folytatódni fog. Sőt, amit eddig csak sejteni lehetett, az mostanra beigazolódott, és az idei Oscar-díjas Cillian Murphy (Oppenheimer) visszatér abba a szerepbe, ami segítette a kitörését. 

 

A Deadline hírportálnak adott friss interjújában a Sony Pictures istálló főnöke, Tom Rothman elárulta, hogy Murphy a 28 évvel később című filmben újra feltűnik majd Jim szerepében, aki évekkel ezelőtt, az apokalipszis kellős közepén ébredt fel a kómából. Azt azonban nem tudni, hogy mekkora lesz a szerepe a készülő filmben. Rothman elmondta, hogy a szerepe meglehetősen meglepő módon van kitalálva, ami Boyle kreativitására jellemző. Maga Murphy mindig is nagyon pozitívan nyilatkozott a járvány sújtotta világba való esetleges visszatérésről. Reméljük tehát, hogy ez egy teljes értékű szerep lesz, amelyben megmutathatja színészi képességeit.

 

A híres nevekkel teli színészcsapathoz csatlakozik. Aaron Taylor-Johnson (A gyilkos járat), Ralph Fiennes (Erőszakik), Jodie Comer (Az utolsó párbaj) és nemrég Jack O'Connell (Engedetlen hősök) is megerősítette részvételét a filmben. Nagy nevekben nem lesz hiány. Alex Garland (Polgárháború) minden bizonnyal már keményen dolgozik a napokban a forgatókönyvön, és Boyle-lal közösen minden filmre 60 millió dolláros költségvetés áll majd rendelkezésükre, ami nagyjából négyszerese az előző film költségvetésének, amelyben a vírus Angliából terjedt át a kontinentális Európára. Nagy dolgokra számíthatunk. A film jövő év június 20-án érkezik a mozikba. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek