vissza az összes hírhez
Boyle egy új trilógiát akar indítani, a 28 nappal később című film folytatásaként

Boyle egy új trilógiát akar indítani, a 28 nappal később című film folytatásaként

2024.01.11 Szerző Jokolo

A 28 nappal később és a 28 héttel később című apokaliptikus filmek folytatásáról már többször is szó esett az évek során. Legutóbb 2019-ben, amikor az első film rendezője, Danny Boyle a Yesterday című film promóciós rendezvényén arról beszélt, hogy az első film forgatókönyvírója, Alex Garland (többek között az Ex Machina, az Expedíció és a készülő Civil War filmek írója) megkereste őt egy olyan folytatás ötletével, amelyet érdemes lenne elkészíteni. De 22 évvel az első film, és 17 évvel a második film után most úgy tűnik, hogy a visszatérés egy olyan világba, ahol egy agresszív vírus végigsöpört az Egyesült Királyságon, és az embereket vad vadállatokká változtatta, végre reális körvonalakat ölt. És nem csak egy filmről, hanem egy trilógiáról lenne szó.

 

Alex Garland és Danny Boyle, vagyis az első film mögött álló páros most Hollywood Reporter hírportál szerint összefog, és még ezen a héten felajánlják a tervezett filmek jogait a stúdióknak, hogy megküzdjenek egymással. Boyle már elvállalta az első film rendezését, amelynek címe várhatóan a 28 évvel később lesz, Garland pedig az egész trilógia forgatókönyvét fogja írni. Az egyes részek költségvetése várhatóan 75 millió dollár körül lesz, ami nagyjából tízszerese annak, amennyibe az első film került, amely sláger lett és lényegében újjáélesztette a zombis műfajt. Emellett elindította a friss Golden Globe-díjas és Hollywood kedvence, Cillian Murphy karrierjét is. A folytatásban, amely nem volt ilyen sikeres, az akkor még nem ismert Jeremy Renner és Rose Byrne szerepeltek. 

 

Garland korábban többször is kijelentette, hogy már nem érdekli a folytatás. Állítólag elég gyakran kereste meg Boyle-t ötletekkel, de az Oscar-díjas rendező ezeket olyan radikális eltérésnek tartotta a témától, hogy nem akart vele foglalkozni. Most azonban úgy tűnik, hogy megtaláltak valamit, ami mindkettőjüknek tetszik. A filmek jogaiért tehát kemény harc várható a stúdiók és a streaming platformok között. A filmek körüli közösség még mindig élénk, és a covid-járvány minden bizonnyal némi ösztönzést adott a készülő filmek alkotóinak. Nem lesz nehéz inspirációt találni arra, hogyan néz ki, amikor egy vírus megbénítja az egész világot. Reméljük, hogy a trilógia valóban elkészül. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Jason Bourne visszatér

Jason Bourne visszatér

2023.11.21

Ha az ember megkapja a legjobb idegen nyelvű filmért járó Oscar-díjat, plusz további három díjat az Akadémiától, Hollywoodban minden ajtó megnyílik előtte. Edward Berger rendező, aki Remarque… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)