vissza az összes hírhez
Megvannak a Yorgos Lanthimos következő filmjének szereplői és premierje

Megvannak a Yorgos Lanthimos következő filmjének szereplői és premierje

2024.03.18 Szerző Jokolo

Emma Stone (Kaliforniai álom) alig vésette fel saját nevét és a Szegény párák film címét az Oscar-díj plakettjére, amiért azt megkapta, és máris tele van munkával. Ugyanúgy Yorgos Lanthimos görög rendező (A homár), aki bár nem kapott díjat sem a legjobb film, sem a legjobb rendező kategóriájában, legújabb munkája mégis rendesen felkavarta a filmvilág vizeit. A rendező és a színésznő egy sikeres páros, akik hírek szerint nagyon megkedvelték a közös munkát, most pedig újra összefognak, és meglepő módon még idén egy újabb filmmel fognak megörvendeztetni minket. Június 21-én, kevesebb mint fél évvel a nagy sikerű Szegény párák című film után érkezik a mozikba a már elkészült Kinds Of Kindness című film. 

 

A főszerepet alakító Emma Stone mellett a jól bevált színészcsapat egy része is visszatér. Willem Dafoe (A Grand Budapest Hotel) és Margaret Qualley (Volt egyszer egy… Hollywood), akik Lanthimos legutóbbi filmjében is szerepeltek a többi szerepben feltűnnek majd, de rajtuk kívül a szerepeit meglehetősen gondosan megválasztó Jesse Plemons is lehetőséget kap, illetve Hong Chau, Joe Alwyn, Mamoudou Athie és Hunter Schafer. A görög rendező ezután ismét régi írótársával és honfitársával, Efthymis Filippou-val (Egy szent szarvas meggyilkolása) írta a forgatókönyvet. Ami a cselekményt illeti, az önfejű szerző továbbra is rejtélyes marad, de állítólag a mai Egyesült Államokban játszódó sztorira számíthatunk, amelyben három különálló történet-struktúra fog összefonódni. Lanthimos pedig úgy nyilatkozott, hogy lényegében három különböző filmről van szó, melyek egy alkotásban egyesülnek. 

 

Ez lesz Stone és Lanthimos negyedik közös munkája, A kedvenc és a Szegény párák filmek után a páros tavaly titokban forgatott egy másik projektet Görögországban, ami eddig teljesen a figyelmen kívül maradt és szinte semmit nem lehet róla tudni. Csak annyit, hogy Robbie Ryan állt a kamera mögött, ahogy a Szegény párák című film és a készülő Kinds of Kindness film esetén. A rendező most legalább elárulta, hogy ebben a hazájából származó filmben egy sokkal egyszerűbb történetnek nézhetünk elébe. Yorgos tehát most már két olyan filmet készített Emmával, amit nem láttunk, és hogy ez ne legyen kevés, nyáron elkezdi forgatni a harmadikat is. Együttműködésüket ugyanis a Jigureul jikyeora! című dél-koreai sci-fi dráma remake-jével fogja elmélyíteni, amelyben egy fiatalember azt hiszi, hogy földönkívüliek készülnek megtámadni a Földet, és elrabol egy gazdag üzletembert, aki állítólag köztük lesz. Lanthimos számára egy tökéletes anyag. Mindenesetre a közeljövőben nagy adag filmjeire számíthatunk. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

2024.05.25

Május 25-én, szombaton este került sor a rangos 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. A napsütötte francia Riviérán véget ért a tizenkét napos filmünnep, a legfontosabb filmpiac és a… (több)

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

A Rózsák háborúja új változatot kap

A Rózsák háborúja új változatot kap

2024.04.02

Készüljünk fel egy jó adag eszkalálódó házastársi viszályra a nagyvásznon, ugyanis a Searchlight Pictures stúdió Warren Adler amerikai író „A Rózsák háborúja” című könyvének új feldolgozásán dolgozik… (több)

Az Eufória harmadik évada gondban van

Az Eufória harmadik évada gondban van

2024.03.26

Tavaly novemberben, az HBO istálló következő projektjeinek bemutatásakor a cég képviselői azzal büszkélkedtek, hogy a sikeres Eufória sorozat harmadik szériája zöld utat kapott, és valamikor 2025-ben… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

2024.01.30

Öt év telt el azóta, hogy a Coen testvérek, tehetséges alkotópáros utoljára közös filmet készített, a Netflix streaming szolgáltatása számára gyártott Buster Scruggs balladája című westernfilmet. A… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek