vissza az összes hírhez
A Rózsák háborúja új változatot kap

A Rózsák háborúja új változatot kap

2024.04.02 Szerző Goldbeater

Készüljünk fel egy jó adag eszkalálódó házastársi viszályra a nagyvásznon, ugyanis a Searchlight Pictures stúdió Warren Adler amerikai író „A Rózsák háborúja” című könyvének új feldolgozásán dolgozik. A regény alapján a 20th Century Fox stúdió már 1989-ben jól ismert filmet készített. A Danny DeVito által rendezett fekete komédia főszereplői Michael Douglas és Kathleen Turner voltak, mint a viszálykodó Rose házaspár, akiknek nézeteltérései fokozatosan groteszk élethalál-harcba torkollnak. A film 1990-ben három Golden Globe-díj jelölést is kapott, és nézők számára a mai napig vígjáték-klasszikusnak számít.

 

A Searchlight stúdió által készülő új adaptációnak címe a The Roses lesz, és már a főszereplők szereposztása is ismert. A brit színészek, Benedict Cumberbatch (Doctor Strange az őrület multiverzumában) és Olivia Colman (Wonka) fogják alakítani a címszereplő elhidegült Rose házaspárt. Ráadásul mindketten producerként is tevékenykednek majd a projektben. Benedict Cumberbatch és munkatársai, Adam Ackland és Leah Clarke (A mauritániai, Louis Wain rendkívüli élete) a SunnyMarch nevű cégükön keresztül, Olivia Colman és férje, Ed Sinclair és kollégája, Tom Carver (Wicked Little Letters) pedig a South of the River nevű cégük segítségével készítik a filmet.

 

A tapasztalt rendező és producer Jay Roach (Botrány, Apádra ütök) áll majd a kamera mögött, a forgatókönyvet pedig az Oscar-díjra jelölt ausztrál író, Tony McNamara (A kedvenc, Szörnyella) írja, akinek a Szegény párák című filmje nemrég számos filmes díjátadón aratott sikert. Maga a projekt a hírek szerint legalábbis a SunnyMarch társaságnál gyakorlatilag valamikor 2017 óta készül, és Jonathan R. Adler szerint, aki a könyv mögött álló szerző fia, a készülő filmnek most a nézők új generációjához kell megkísérelnie eljuttatni „A Rózsák háborúja” történetét. Szóval majd valamikor meglátjuk, hogyan alakul ez az egész vállalkozás, és hogy vajon olyan emlékezetes filmről lesz-e szó, mint amilyen az 1989-ben készült alkotás volt. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

A Twisters orkánt hoz a mozikba

A Twisters orkánt hoz a mozikba

2024.07.22

A Twisters - Végzetes vihar című katasztrófafilm, az 1996-os legendás kaszasiker, a Twister laza folytatása már túl van az első hétvégén, amióta az amerikai mozikba került, és úgy tűnik, hogy a… (több)

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

2024.07.01

A Highlander azon kevés franchise egyike, amelyek korábban híresek voltak, de még nem kaptak spinoffot, rebootot vagy folytatást. De már régóta tudjuk, hogy ez hamarosan megváltozik. Elvégre már 16… (több)

Legfrissebb hírek

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

tegnap

A népszerű amerikai színész, Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Fallout) ismét egy baljós kisvárosi rejtély közepén találja magát. Ő fogja játszani az egyik főszerepet a termékeny A24 stúdió készülő… (több)

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

2024.07.25

Akinek jelenleg szélesre tárult az ajtó a jövő felé, az egyértelműen Osgood „Oz” Perkins (Jancsi és Juliska, The Blackcoat's Daughter), a jellegzetes független film rendezője és forgatókönyvírója. A… (több)