vissza az összes hírhez
A Rózsák háborúja új változatot kap

A Rózsák háborúja új változatot kap

2024.04.02 Szerző Goldbeater

Készüljünk fel egy jó adag eszkalálódó házastársi viszályra a nagyvásznon, ugyanis a Searchlight Pictures stúdió Warren Adler amerikai író „A Rózsák háborúja” című könyvének új feldolgozásán dolgozik. A regény alapján a 20th Century Fox stúdió már 1989-ben jól ismert filmet készített. A Danny DeVito által rendezett fekete komédia főszereplői Michael Douglas és Kathleen Turner voltak, mint a viszálykodó Rose házaspár, akiknek nézeteltérései fokozatosan groteszk élethalál-harcba torkollnak. A film 1990-ben három Golden Globe-díj jelölést is kapott, és nézők számára a mai napig vígjáték-klasszikusnak számít.

 

A Searchlight stúdió által készülő új adaptációnak címe a The Roses lesz, és már a főszereplők szereposztása is ismert. A brit színészek, Benedict Cumberbatch (Doctor Strange az őrület multiverzumában) és Olivia Colman (Wonka) fogják alakítani a címszereplő elhidegült Rose házaspárt. Ráadásul mindketten producerként is tevékenykednek majd a projektben. Benedict Cumberbatch és munkatársai, Adam Ackland és Leah Clarke (A mauritániai, Louis Wain rendkívüli élete) a SunnyMarch nevű cégükön keresztül, Olivia Colman és férje, Ed Sinclair és kollégája, Tom Carver (Wicked Little Letters) pedig a South of the River nevű cégük segítségével készítik a filmet.

 

A tapasztalt rendező és producer Jay Roach (Botrány, Apádra ütök) áll majd a kamera mögött, a forgatókönyvet pedig az Oscar-díjra jelölt ausztrál író, Tony McNamara (A kedvenc, Szörnyella) írja, akinek a Szegény párák című filmje nemrég számos filmes díjátadón aratott sikert. Maga a projekt a hírek szerint legalábbis a SunnyMarch társaságnál gyakorlatilag valamikor 2017 óta készül, és Jonathan R. Adler szerint, aki a könyv mögött álló szerző fia, a készülő filmnek most a nézők új generációjához kell megkísérelnie eljuttatni „A Rózsák háborúja” történetét. Szóval majd valamikor meglátjuk, hogyan alakul ez az egész vállalkozás, és hogy vajon olyan emlékezetes filmről lesz-e szó, mint amilyen az 1989-ben készült alkotás volt. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)