vissza az összes hírhez
Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

2024.01.30 Szerző Goldbeater

Öt év telt el azóta, hogy a Coen testvérek, tehetséges alkotópáros utoljára közös filmet készített, a Netflix streaming szolgáltatása számára gyártott Buster Scruggs balladája című westernfilmet. A film megjelenése után a két népszerű filmes megszakította hosszú ideje tartó együttműködését, és szólóprojektek készítésével próbálkozott. És míg Joel Coen 2021-ben az A24 és az IAC Films számára készítette el a három Oscar-díjra jelölt Macbeth tragédiája című drámát, addig testvére, Ethan két évvel ezelőtt az A24-nél egy kisebb, zenés életrajzi dokumentumfilmet adott ki: Jerry Lee Lewis: Trouble in Mind címmel, jelenleg pedig a legújabb, Szökevény csajok című filmjével járja a fesztiválokat (nálunk március második felében kerül a mozikba a road movie). Ebből az alkalomból Ethan néhány napja a norvégiai Tromsø Nemzetközi Filmfesztiválon is járt, ahol többek között a jövőbeli terveiről is bővebben beszélt.

 

A norvég Montages weboldal szerint Ethan Coen a fesztiválnézőknek egy Q&A rendezvény során elárulta, hogy a közeljövőben tervezi folytatni a jól bevált együttműködést Joel testvérével. Ez önmagában nem lenne olyan nagy újdonság, hiszen korábbi interjúk során már felvázolta hasonló terveit, de csak most árulta el a nézőknek a konkrét elképzeléseit, hogy milyen kreatív együttműködésről lenne szó. És ez érdekesen hangzik. A rendező ugyanis így jellemezte következő közös projektjüket: „Ez tiszta horror, és nagyon véres. Ha tetszett a Véresen egyszerű című film, akkor szerintem tetszeni fog.” A bejelentett film forgatókönyve állítólag már készen van, Ethan felesége és alkotótársa, vágószerkesztő és forgatókönyvíró Tricia Cooke pedig „borzasztóan humorosnak” nevezte, miután elolvasta, így a filmből biztosan nem fog hiányozni a klasszikus Coen-humor. A hírek szerint azonban mindkét testvér előbb más szólóprojekteket szeretne befejezni, mielőtt a tényleges gyártást elkezdődne.

 

Az egyik ilyen projekt egyértelmű. Mint azt pár órája itt olvashattátok, Ethan Coen jelenleg is dolgozik egy sötét vígjátékon, a Honey Don't! címmel, Chris Evans, Margaret Qualley és Aubrey Plaza főszereplésével. Ez a film várhatóan tavasszal kerül a kamerák elé. Hogy testvére, Joel milyen szólóprojektet tervez jelenleg, egyelőre nem tudni. Mindenesetre reméljük, hogy a norvég fesztiválról érkező hírek igazak, és a közeljövőben újra összeáll a legendás alkotócsapat, amely annyi minőségi és szórakoztató filmet hozott nekünk a múltban. Egy véres horrorfilm tervei az 1984-es Véresen egyszerű című dicsért debütálásuk stílusában mindenképpen nagyon vonzóan hangzanak, és mindannyian kíváncsian várjuk a további híreket.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

Meghalt M. Emmet Walsh színész

Meghalt M. Emmet Walsh színész

2024.03.21

Nyolcvannyolc éves korában az amerikai Vermontban meghalt M. Emmet Walsh veterán színész. Különösen a Szárnyas fejvadász, a Véresen egyszerű és Arizonai ördögfióka című filmek mellékszerepeiben… (több)

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

A Rémségek kicsiny boltja című film visszatér

2024.03.16

Ha néha úgy gondolod, hogy a húsevő növények nem kapnak elég teret a nagyvásznon, ez hamarosan megváltozhat. A Deadline hírportál információi szerint ugyanis készül a legendás rendező és producer,… (több)

McCarty ikonikus westernjének megfilmesítése

McCarty ikonikus westernjének megfilmesítése

2023.04.30

Cormac McCarthy elismert író 1985-ös kultikus westernregénye, Blood Meridian vagyis Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen most megfilmesítve lesz, a tizenkét könyve közül negyedikként. A… (több)

Liv Tyler visszatér az MCU-ba

Liv Tyler visszatér az MCU-ba

2023.03.28

Ahogy közeledik a New World Order alcímet viselő negyedik Amerika Kapitány-film forgatásának kezdő időpontja, úgy érkeznek a hírek nem csak a lehetséges történetről, hanem az újonnan érkező… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)