vissza az összes hírhez
A második Dűne film bevételei felülmúlták az első részt

A második Dűne film bevételei felülmúlták az első részt

2024.03.17 Szerző Goldbeater

A Denis Villeneuve által rendezett epikus sci-fi film tizennyolc nap után nagyon jól teljesít a mozikban. Vasárnap, március 17-én a Dűne: Második rész című film világszerte közel 495 millió dolláros bevételt hozott (ebből 208 millió dollár Észak-Amerikából érkezett), és bár Warner Bros. stúdió monumentális sci-fi filmje világszerte elkerülhetetlenül száguld az egyik legjelentősebb potenciális eladási mérföldkő, a félmilliárd dollár felé (és a film nagy valószínűséggel hétfőn el is eléri ezt a határt), már most látszik, hogy a folytatás a bevételekben könnyedén túlszárnyalta a 2021-es első részt.

 

Az Egyesült Államokban a monumentális folytatás már tíz nappal a bemutató után utolérte az első film hazai eredményeit. A 165 millió dollárra becsült költségvetésű első Dűne film 2021-ben Amerikában „csak” 108 millió dollárt tudott összehozni, világszerte pedig a bevételek majdnem 435 millió dollárt érték el. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az első film hibrid megjelenésben részesült, vagyis mozikban és az HBO Max streaming szolgáltatásán is elérhető volt, ami természetesen negatív hatással volt a látogatottsági adatokra.

 

Az már most biztos, hogy Frank Herbert könyvének adaptációjának folytatása sokkal több mozilátogatót fog vonzani, és a 190 millió dollárra becsült költségvetésű alkotás remélhetőleg behozza a költségeket, ideértve a hatalmas (100 millió dollárra becsült) marketingköltséget is. Ugyanakkor semmi különös nincs abban, hogy a Dűne: Második rész című film jelenleg a 2024-es év eleje óta a legtöbb bevételt hozó film. Hiszen még csak március második felében járunk, így a rangsor az év végéig még biztosan sokat fog változni. A Warner Bros. stúdiónál azonban sokan fellélegezhetnek, a rajongók pedig örülhetnek, hogy a kedvező látogatottság miatt egyre nagyobb esélye van annak, hogy a rendező megálmodott harmadik filmje hivatalosan is zöld utat kap.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

A második Dűne egy kicsit korábban érkezik

2023.11.18

A 2021-es sikeres Dűne című sci-fi film várva várt folytatásának premierjét ismét elhalasztották. A rajongóknak azonban ez esetben egyáltalán nem kell aggódniuk, hiszen ez a lépés jó hír számukra.… (több)

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

A harmadik Sicario-film egyre reálisabbnak tűnik

2023.10.31

Nagyjából egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Netflix a Hidegvér című új bűnügyi filmjének producerei arról számoltak be, hogy a színfalak mögött egy harmadik Sicario lehetőségéről is elkezdtek… (több)

Producerek bejelentették a harmadik Sicario-filmet

Producerek bejelentették a harmadik Sicario-filmet

2023.09.22

A 2015-ben készült Sicario: A bérgyilkos című film nagymértékben hozzájárult mind Denis Villeneuve (Dűne) rendező, mind Taylor Sheridan (Yellowstone) forgatókönyvíró karrierjének rendes beindításához… (több)

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

Milyen hosszú lesz a Marvel Kapitány folytatása?

2023.08.30

A hosszú játékidők szezonja semmiképp sem ért véget, és hamarosan az Oppenheimer című háromórás kolosszus után újabb hosszú drámák várnak ránk – Scorsese Megfojtott virágok című filmje (206 perc) és… (több)

Lesz egy harmadik Dűne film is?

Lesz egy harmadik Dűne film is?

2023.08.29

Egy kevés lenne, kettő szuper jó, de mit szólnál a háromhoz? Bár a vizionárius rendező, Denis Villeneuve (Sicario – A bérgyilkos, Szárnyas fejvadász 2049) eredetileg két film formájában tervezte… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)