vissza az összes hírhez
A Barbenheimer óriási siker lett

A Barbenheimer óriási siker lett

2023.07.23

Volt, aki szerint a Barbie és Oppenheimer filmek bemutatása hatalmas verseny lesz, és volt olyan is, aki arról írt, hogy Barbenheimer-re készül, vagyis mindkét filmet tervezi megnézni. Mindenesetre az internetes felhajtás tényleges számokban is megmutatkozott, amelyek messze felülmúltak minden várakozást. A 2023. év nyara végre két fajtiszta slágert hozott Hollywoodnak. Bár az előzetes elemzések szerint az Oppenheimer legfeljebb 60 millió dollárt kereshet az Egyesült Államokban, a Barbie pedig elérheti a 110 millió dollárt, a valóság egészen más. A pénteki és szombati eladások után feltételezhető, hogy Christopher Nolan új filmje akár 80 milliót is eléri, Greta Gerwig feminista rózsaszín vígjátéka pedig az idei év legerősebb indulásaként túllépi a 150 milliót.

Ami a globális számokat illeti, a jelenlegi számítások szerint a Barbie filmnek több mint 300 millió dollárt jósolnak, az Oppenheimer filmnek pedig több mint 165 millió dollárt, ami szintén jóval meghaladja a korábbi várakozásokat. Mindkét film egyébként viszonylag kockázatos projekt volt a stúdiók számára. A Barbie ugyan egy óriási márka, nagyszámú gyerekközönséggel, de a filmkészítők úgy döntöttek, hogy inkább felnőtt közönséget céloznak meg, és ehhez 145 millió dolláros költségvetést használtak fel. Ezzel szemben az Oppenheimer film egy bonyolult, háromórás életrajzi film – ami távol áll a jellemzően kasszasikeres anyagtól. A Universal stúdiónak 100 millió dollárjába kerül. Most azonban úgy néz ki, hogy mindkét film nem csak megtérül, hanem szép nyereséget is fog hozni.

(CzechCrunch együttműködésével)

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Az Országúti diszkó folytatást kap

Az Országúti diszkó folytatást kap

2024.05.16

A Doug Liman rendezte Országúti diszkó (Road House) című, akcióval teli verekedős filmet alig két hónapja mutatták be a Prime Video csatornán, és a mai napig közel nyolcvanmillióan látták a… (több)