vissza az összes hírhez
Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

2023.07.22 Szerző dO_od

Bár jelenleg két nagy sztrájk között vagyunk, amelyek teljesen megbénították Hollywoodot, sok olyan projekt van, amely megtalálta a módját, hogy folytassa a gyártást. Érdemes megemlíteni például az A24 stúdió készülő két filmjét, Mother Mary és a Death of Unicorn, Anne Hathaway, Paul Rudd és Jenna Ortega szereplésével, melyek zöld utat kaptak, mert a stúdió tudott megfelelni a SAG-AFTRA követelményeinek. Alapvetően minden valóban független produkció, amely mentességet kér, és megfelel az adott követelményeknek, folytathatja a munkát. Most azonban jött a hír, hogy megkezdődött az FX csatorna régóta tervezett Alien sorozatának forgatása, ami nem igazán illik bele ebbe skatulyába.

 

A sorozatot Noah Hawley (Fargo) írja és rendezi, aki állítólag már a sztrájk kezdete előtt elkészítette az összes forgatókönyvet, de a fő oka annak, hogy az Alien forgatását engedélyezték az, hogy három kivételtől eltekintve a sorozatban nem szerepelnek SAG tagjai, hanem sok brit színész, akik az Equity szakszervezet tagjaiként szerződtek, és akiknek szerződése tiltja a sztrájkot azzal a céllal, hogy kifejezzék szolidaritásukat amerikai kollégáikkal. A Thaiföldön zajló forgatás tehát szabad utat kapott, jelenleg Alex Lawther (A ki***tt világ vége), Samuel Blenkin (Vaják: A vér eredete), Essie Davis (A fehér hercegnő) és Adarsh Gourav (Extrapolációk) forgatnak. A kivétel Sydney Chandler (Pistol) és két nem megnevezett színész, akik nem vesznek részt a forgatáson.

 

A film alkotói tehát azt tervezik, hogy mindent leforgatnak a többi szereplővel, amit csak tudnak, és a sztrájk után vagy visszatérnek Thaiföldre, vagy zöld vászon lesz a segítség. Ami a cselekményt illeti, a sorozat a Sigourney Weaver színésznővel készült filmszéria előtti korban játszódna, vagyis egy előzményfilmről van szó, a helyszín pedig nagyrészt a Földbolygó és az itteni korporáció lesz. A sorozatnak egyébként semmi köze a 20th Century Studios Fede Alvarez (Vaksötét) által rendezett, már elkészült Alien: Romulus című filmhez, amelyben Cailee Spaeny (Easttowni rejtélyek) és Isabela Merced (Sicario 2. – A zsoldos) szerepelt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

38. Premios Goya - eredmények

38. Premios Goya - eredmények

2024.02.11

2024. február 10-én, szombaton adták át a jubileumi spanyol Goya filmdíjakat. Az ünnepségre Valladolid városában került sor, és ez volt az első alkalom, hogy a díjakat a spanyol Kasztília és León… (több)

Az új Préda újrégi rendezőt talált

Az új Préda újrégi rendezőt talált

2024.02.10

Amikor a Dan Trachtenberg (Cloverfield Line 10) által rendezett Préda című akció sci-fi 2022 nyarán megérkezett a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatásokra, a ragadozók világának legújabb tagja… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

2023.12.23

A népszerű Sikoly című horrorfilm-széria közelgő hetedik része úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Az utolsó két film (köztük az ötödik Sikoly film, amely sikeresen újjáélesztette a franchise-t,… (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

2023.11.22

A bevált és üzleti szempontból sikeres horror filmszéria most nagy bajban van. A harminchárom éves Melissa Barrera színésznőt, a népszerű Sikoly című horrorsorozat utolsó két részének főszereplőjét… (több)

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

2023.10.18

Ridley Scott (Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) legendás rendezőnek mostanában sok dolga van a promócióval és a Napóleon című film utolsó simításaival is, mielőtt látványos háborús filmje, Joaquin… (több)

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

2023.09.09

Szeptember 9-én, szombaton került sor az augusztus 30-án kezdődött 80. jubileumi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. Az ünnepségen többek között kihirdették a nyertes filmeket,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)