vissza az összes hírhez
James Gunn pontosítja a DC újraindítását

James Gunn pontosítja a DC újraindítását

2023.07.15 Szerző dO_od

Még a Flash premierje előtt James Gunn rendező és a DC Studios új főnöke bejelentette, hogy a stúdió összes képregényes alkotása, kezdve a Superman: Legacy című filmjével, hatalmas és egyetlen összefüggő univerzum része lesz. Azt ugyan már egy ideje tudjuk, hogy ez a "restart" nem lesz teljesen komplett, mivel Gunn néhány színészt és néhány projektet az új univerzuma számára is meg akarja tartani. Ide tartozik például John Cena a Peacemaker – Békeharcos című sorozatból, Margot Robbie mint Harley Quinn, és Viola Davis mint Amanda Waller. Várhatóan mindannyian újra feltűnnek a jövőbeli DC-projektekben, ami kellemetlen ellentétet és zavart kelt a nézőkben, akik eddig nem értették, hogy ez miért van így.

 

Múlt héten azonban bejelentették, hogy Nathan Fillion színész új szerepet kap DC-nél, aki korábban a Gunn The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag című filmjében The Detachable Kid nevű karaktert alakította. A Superman-ben azonban egy Guy Gardner nevű Green Lantern mellékszereplőt fogja alakítani. Sokak szerint így folytonossági probléma keletkezett még azelőtt, hogy az új univerzum egyáltalán elkezdődik. Hozzá kell tenni, hogy MCU-ban is találnánk erre néhány példát. 

 

Mindenesetre Gunn most a Threads közösségi hálón megpróbálta újra, és jobban elmagyarázni az egészet. A rendező elmondta, hogy a stúdió új filmszériája, és ezzel együtt minden, ami kánonnak számít majd, Superman-nel kezdődik majd. Annak ellenére, hogy néhány színész visszatérhet, a korábbi dolgokat nem fogják figyelembe venni - más szóval Margot Robbie játszhatja Harley Quinn karakterét, de idővel Gunn univerzumában egy új Joker is jöhet, és múltjuk az első Suiside Squad-filmből figyelmen kívül lesz hagyva. Gunn producertársa, Peter Safran ezután hozzátette, hogy a törekvés a nézők zavartalanságának minimalizálására és a szórakoztatásuk maximalizálására irányul. Tehát nyugodtan figyelmen kívül hagyhatnak mindent, ami eddig volt, és kezdhetik elölről a Superman filmmel, a Creature Commandos sorozattal, a Peacemaker második évadával vagy a Kék Bogár filmmel. 

 

Bár DC Studios mindkét főnöke akaratlanul is utalt arra, hogy az emberek figyelmen kívül hagyhatják a második Aquaman filmet, amely karácsonykor érkezik a mozikba, ami valószínűleg ugyanolyan problémákba fog ütközni, mint a Flash, de láthatóan megpróbálják kitalálni saját szabályokat arra vonatkozóan, hogy mi számít majd kánonnak és mi nem. A kérdés az, hogy a DC-képregények rajongói hogyan állnak majd hozzá. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy egy kicsit furcsa folyton ismételni, hogy minden Superman-nel kezdődik, és közben egy régen forgatott Kék Bogár filmet is bevonni az univerzumukba, ami ugyan nem kapcsolódik a Zack Snyder által elindított eredeti DCEU-hoz, de nem is tűnik olyan projektnek, ami sok esélyt adna arra, hogy a közönséget felcsigázza a jövőre nézve. Könnyen előfordulhat, hogy a DC Studios új főnökei ezzel a behízelgő igyekezettel végül maguk alatt vágják a fát még azellőt, mielőtt idejük lenne arra, hogy nagyratörő terveiket ténylegesen megvalósítsák. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)