vissza az összes hírhez
A Rebel Moon rendezői változata Snyder szerint egy teljesen más film

A Rebel Moon rendezői változata Snyder szerint egy teljesen más film

2023.12.20 Szerző Jokolo

A Netflix az év végéhez közeledve mindig valamilyen nagy dobással készül, amely karácsonykor tömegesen a képernyők elé csalogatja a nézőket. Az elmúlt években ez olyan filmek voltak, mint a Ne nézz fel! vagy a Tőrbe ejtve – Az üveghagyma. Idén pedig nehéz lesz kihagyni a Rebel Moon hold című hatalmas méretű sci-fit, amelyben a szenvedélyeket ébresztő Zack Snyder filmes (A halottak hadserege, Az acélember) szabad kezet és nem elhanyagolható költségvetést kapott a Netflix-től, hogy felhasználja a soha meg nem valósult Star Wars-film ötleteit, amit ő szeretett volna forgatni. A kétrészes saga első része holnapután landol a streaming-szolgáltatáson, és az eddigi első reakciók enyhén szólva is vegyesek. A látványt óvatosan dicsérik, míg a sztorit unalmasnak, szürkének és hétköznapinak írják le.  

 

De persze Zack Snydernek van vészkijárata, ami a film korhatáros rendezői változata. Azt a lehetőséget, hogy megmutassa, hogy a film bukásáért az irigy stúdió beavatkozása a felelős, már megkapta a Zack Snyder: Az Igazság Ligája szerény címet viselő filmnél. Hogy hogyan élt vele, azt minden nézőnek magának kell eldöntenie, de a lehetőség most újra adott. Nagyon valószínű, hogy a sok lassított feltételen ráadásként látni fogjuk a lassított digitális vért is, ami persze minden mozirajongó számára vonzó. A Netflix-nek ez egyben lehetőséget ad arra is, hogy dupla bevétele legyen ugyanazon a filmen, ami kifizetőső. Csakhogy állítólag nem ugyanarról a filmről van szó. 

 

Az Associated Press hírügynökségnek nemrégiben adott interjújában a rendező elmondta, hogy megegyezett a Netflix-szel, hogy teljesen szabad kezet kap a rendezői vágásban, ami szerinte egy teljesen más filmmé teszi az alkotást, amely mintha egy másik univerzumban játszódna. Állítólag semmiképp sem csak egy bővített változatról van szó, hanem egy teljesen más hangulatú vágásról, és ugyanezt vár ránk az első film folytatásánál is. A két filmből tehát most négy alkotás lesz, amelyeket a Netflix fokozatosan fog kiadni. Snyder nagyon dicséri ezt az együttműködést, és hűséges rajongói ismét megcsodálhatják és megvédhetik bálványukat akkor is, ha esetleg nem sikerül minőségi filmet produkálnia. Ami már párszor megtörtént.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

Meghalt Matthew Perry színész

Meghalt Matthew Perry színész

2023.10.29

A TMZ amerikai hírportál éjszaka rendkívül tragikus hírt hozott - Matthew Perry amerikai színészt holtan találták a házában. A Jóbarátok, A színfalak mögött sorozatok és a Bérgyilkos a szomszédom… (több)

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

Mégsem lesz harmadik Wonder Woman?

2023.08.11

Gal Gadot színésznő (Wonder Woman, Halálos iramban: Ötödik sebesség) az elmúlt napokban bejárta az internetet, ami főként annak köszönhető, hogy új thriller-kémfilmje, a Heart of Stone hétvégén… (több)

James Gunn pontosítja a DC újraindítását

James Gunn pontosítja a DC újraindítását

2023.07.15

Még a Flash premierje előtt James Gunn rendező és a DC Studios új főnöke bejelentette, hogy a stúdió összes képregényes alkotása, kezdve a Superman: Legacy című filmjével, hatalmas és egyetlen… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)