vissza az összes hírhez
A The Last of Us sorozat alkotói vitákra számítanak

A The Last of Us sorozat alkotói vitákra számítanak

2023.07.14 Szerző dO_od

Az HBO kábelcsatorna The Last of Us című, nagyra értékelt videojáték sorozatadaptációja a héten 24 jelölést gyűjtött be a televíziós Emmy-díjra, beleértve a legjobb drámasorozatért járó elismerést, illetve a legjobb női és férfi főszereplőnek járó díjat. Craig Mazin (Csernobil) és Neil Druckmann (a videojáték egyik alkotója és a Naughty Dog játékstúdió vezetője) showrunnerek projektje így közvetlenül a legtöbb jelölést begyűjtő feltételezett nyertes, az Utódlás sorozat negyedik csúcs évada mögött foglal helyet. A két alkotó más körülmények között jelenleg teljesen belemerülne a második évad forgatásának előkészületeibe, azonban a forgatókönyvírók sztrájkja, és most már a színészek sztrájkja miatt is a rajongóknak többet kell várniuk a második évadra, mint azt szeretnék.  

 

Mindenesetre az Entertainment Weekly magazinnak adott új interjújában Mazin most jelezte, hogy az alkotók hogyan készülnek fel a vitákra, amelyeket a második évad elkerülhetetlenül magával hoz majd. "Az emberek dühösek lesznek? Valószínűleg igen" - mondta a sorozat vezető írója. Anélkül, hogy spoilerekbe bocsátkoznánk, a második évad természetesen a 2020-as második videojátékon alapul majd, ezért a játékosok már sejtik, hogy Mazin mire gondol. Mazin mindenesetre kibővítette a gondolatát: 

 

"Persze, soha nem fogom előre beismerni, hogy olyan dolgok fognak történni a sorozatban, amelyek a játékban történtek, vagy ellenkezőleg olyan dolgok, amelyek a játékban nem történtek meg. Soha nem fogjuk a rajongókat megfosztani a meglepetéstől. De azt elmondom, hogy ez az a fajta kaland, ahol maga az út a cél. A jövőben is fogunk olyan dolgokat csinálni, amelyek sokkolják az embereket? Hát persze. És ez így van rendjén. Mindaddig, amíg van értelme, és nem csak a sokkoló hatás miatt lesznek ott. Nem akarunk feleslegesen provokálni és vitákat gerjeszteni a közösségi hálókon. Csak el akarjuk mesélni a történetet úgy, ahogy szerintünk el kell mesélni." 

 

Mazin azt is hozzátette, hogy az emberek hasonlóan dühösek voltak a szereposztás bejelentése után, és néhány színész, például Bella Ramsey (Trónok harca) durva és sok esetben gyűlölködő üzeneteket kapott. De aztán mindenki látta, hogy az alkotók miért őket választották a sorozatba, és az egész vihar elcsendesült. És ahogy a friss Emmy-díj jelölések sora is mutatja, sok alkotói döntés egyértelműen helyes volt. Remélhetőleg Mazin és társai a második évaddal kapcsolatban sem tévednek, amiről az embereknek minden bizonnyal nagyon határozott véleményük lesz. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Sebastian Stan lesz Donald Trump

Sebastian Stan lesz Donald Trump

2023.11.30

Az Emmy- és Golden Globe-díjra jelölt Sebastian Stan miután a sokat dicsért Pam & Tommy című sorozatban Tommy Lee-t alakította, most egy újabb excentrikus karaktert fog alakítani, aki egyebek… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)