vissza az összes hírhez
Barbie és Oppenheimer hódítása az amerikai mozikban

Barbie és Oppenheimer hódítása az amerikai mozikban

2023.07.13 Szerző Goldbeater

Körülbelül egy hét múlva hatalmas moziélményben lehet részünk, hiszen július 20-án, csütörtökön két nagyon várt film, Greta Gerwig rendezőnő Barbie című filmje, illetve Christopher Nolan által rendezett háromórás Oppenheimer című film érkezik a mozikba. Az Egyesült Államokban mindkét film egy nappal később, július 21-én kerül a mozikba. És bár úgy tűnhet, hogy két, egymással szöges ellentétben álló alkotás egy napon történő bemutatása az egyik, vagy akár mindkettő számára a bevételek szempontjából problémás lehet, különösen akkor, amikor a hetedik Mission: Impossible-filmnek köszönhetően Ethan Hunt ügynök is uralja a mozikat, az Egyesült Államokban a két nagy premier egy napon meglehetősen érdekes jelenséget hozott. Ezt röviden "Barbieheimer"-nak is lehetne nevezni, és amellett, hogy az elmúlt napokban szellemes kollázsképekkel töltötte meg az internetet, valóban érdekes hatása volt a mozijegyek eladására is.  

 

A legnagyobb amerikai mozilánc, az AMC szerint egyre több néző vásárolt jegyet elővételben a két filmre, közvetlenül egymás utáni vetítésre. Állítólag már több mint 20 000, az AMC hűségprogramjába beiratkozott vásárló jelezte érdeklődését a gyakorlatilag ötórás duplafilm iránt, amely az első atombomba alkotójának pusztító történetét és Barbie és Ken komikus kalandjait ötvözi. Sőt, a közönség érdeklődése az elmúlt napokban folyamatosan nőtt, és erre a jelenségre reagálva az AMC mozilánc a mozik tervezett programját is módosította, hogy a mozirajongóknak több időt biztosítson arra, hogy bejussanak erre a különleges dupla filmre.

 

Érdekes lesz nyomon követni, hogy ez a jelenség hogyan jelenik majd a két film végső bevételeiben, de az előzetes becslések szerint az elővételben megvásárolt jegyek alapján a Barbie film 80 és 100 millió dollár közötti bevételre számíthat a nyitóhétvégén, az Oppenheimer filmnek pedig langyosabb, nagyjából közepes, 40-50 millió dolláros nyitást jósolnak. Hogy végül mi lesz a valóság, és melyik film futhat jobban és tartósabban a mozikban, az majd meglepetés lesz. Ettől eltekintve az első reakciók mindkét alkotásról nagyon lelkesek, ezért a mozirajongóknak valószínűleg egyik filmet sem szabadna kihagyni. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Az Országúti diszkó folytatást kap

Az Országúti diszkó folytatást kap

2024.05.16

A Doug Liman rendezte Országúti diszkó (Road House) című, akcióval teli verekedős filmet alig két hónapja mutatták be a Prime Video csatornán, és a mai napig közel nyolcvanmillióan látták a… (több)