vissza az összes hírhez
Steven Spielberg vissza akar térni a földönkívüliekhez

Steven Spielberg vissza akar térni a földönkívüliekhez

2024.04.19 Szerző Jokolo

Amióta Steven Spielberg 2022-ben bemutatta a rajongóknak a Golden Globe-díjas A Fabelman család című személyes filmjét, nem sejtettük, hogy minden idők egyik leghíresebb rendezője mit szeretne legközelebb csinálni. Tavaly azt nyilatkozta, hogy Stanley Kubrick újabb, meg nem valósult forgatókönyvét szeretné feldolgozni, ahogyan azt halála után az A.I. – Mesterséges értelem című filmmel is tette. Ezúttal a híres Napóleon életét feldolgozó minisorozatról lett volna szó. Azóta azonban csend van a projekt körül, ezért nem tudni, hogy elkészül-e, főleg, hogy Ridley Scott Napóleon című filmje nem volt túl sikeres. Ráadásul a Variety magazin most arról számolt be, hogy Spielberg következő projektje egy olyan játékfilm lehet, amelyben a rendező várhatóan újra feldolgozza a földönkívüli témát.

 

A Harmadik típusú találkozások című film, az E.T. – a Földönkívüli, a negyedik Indiana Jones film és a Világok harca film után ez lenne a rendező ötödik sztorija, amely az ufókra koncentrál. A cselekményről egyelőre nem sokat lehet tudni, mivel a projekt még gyerekcipőben jár, de a Variety azt állítja, hogy egy új, eredeti történetről lenne szó, amelynek ötlete egyenesen Spielberg fejéből pattant ki. Ráadásul ettől a művésztől minden új projektet örömmel fogadunk. Különösen, ha tudjuk, hogy egy bevált munkatárssal fog összefogni. A készülő UFO-film forgatókönyvét Spielberg régi munkatársa, David Koepp fogja írni. A páros olyan filmeket vitt együtt a vászonra, mint a Jurassic Park és a Világok harca, így egy újabb minőségi filmre számíthatunk. 

 

Koepp jelenleg két filmen dolgozik Steven Soderbergh számára, de főleg a következő dinoszauruszos film születik a kezei alatt, majd meglátjuk, hogy mennyi időt tud szakítani erre a földönkívüli projektre. Emellett Spielberg állítólag a San Franciscói zsaru című film remake változatán is dolgozik, amelyben Bradley Cooper (Maestro) fogja játszani a híres szerepet, amelyet eredetileg Steve McQueen alakított. Meglátjuk tehát, melyik film jön előbb. Akárhogy is, Spielberg bármilyen műfajt tökéletesen meg tud rendezni, úgyhogy egy következő sci-fi filmjét nagy örömmel fogadjuk.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Meghalt Norman Jewison rendező

Meghalt Norman Jewison rendező

2024.01.23

Kilencvenhét éves áldott korában, január 20-án, szombaton távozott a filmvilágból Norman Jewison kanadai-amerikai, hétszeres Oscar-jelölt rendező és producer, olyan legendás és népszerű filmek… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)