vissza az összes hírhez
Chris Rock fogja rendezi a Még egy kört mindenkinek című dán film remake-jét

Chris Rock fogja rendezi a Még egy kört mindenkinek című dán film remake-jét

2024.01.30 Szerző Jokolo

Azon siránkozni, hogy készülnek a világ filmslágerek angol nyelvű remake-jei, már nem sok értelme lenne. Alkalmanként legalább egy-egy jó film is lehet belőle, ami felkelti az érdeklődést a téma iránt, vagy az eredetihez képest üdítő kiegészítésként szolgál, mint például az Oscar-díjas CODA című film vagy A kör című film esetén, de ez már régen volt. Általában azonban ez nem igazán jól sikerül, és az átdolgozás olcsó pótlékként hat, ami csak abban segít, hogy a stúdiók némi pénzt szerezzenek a kasszájukba. Olyan filmekre gondolunk, mint az Életrevalók vagy A bűnös. Jó volt a forrásanyag, amit csak pofátlanul lemásolták. Aztán egy ideje már tudjuk, hogy DiCaprio produkciós cége Thomas Vinterberg dán sikerfilmjének, a Még egy kört mindenkinek című film remake-jét tervezi, amely elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat. És azt is tudjuk, hogy ki fogja rendezni. Csak azt nem tudjuk, hogy valóban örülünk-e neki.

 

Néhány barát és középiskolai tanár bonyodalmait, akik úgy döntenek, hogy feldobják a napjaikat azzal, hogy vérükben folyamatosan némi alkoholszintet tartanak, ugyanis Chris Rock komikus fogja filmre vinni. Eddig csak néhány rendezői munkája volt, amelyek közül egyik sem volt igazán nagy durranás. A rendezés azonban állítólag jelenleg prioritást élvez nála, mivel egy életrajzi filmet is tervez, amely a King: A Life című könyv alapján készül Martin Luther King életéről. A Még egy kört mindenkinek film remake-jének forgatókönyve már készül, és Stuart Blumberg (Szüzet szüntess) első vázlatán alapul. Amikor megjelentek az első információk arról, hogy ezt a filmet tervezik, ráadásul DiCaprio cégének produceri ernyője alatt, sokan felujjongtak, hiszen ez legalább egy kisebb szerepet jelenthet Leo számára. Ma azonban az elképzelés, hogy Leonardo DiCaprio egy Chris Rock-filmben szerepeljen, meglehetősen bizarrnak tűnik. 

 

Nem ez az egyetlen tervezett remake a dán sikerfilmnek, amely nemzetközi szinten is elismerést kapott. A hírek szerint Anders Thomas Jensen, Az igazság bajnokai című filmjének remake-je is készülőben van, aki várhatóan a forgatókönyvet is írja majd. Ebben az esetben Shawn Levy veszi a gyártást, ami szintén nem éppen bizalomgerjesztő. Ráadásul mindkét film nem csak a forgatókönyvnek, hanem Mads Mikkelsen remek alakításának köszönhetően aratott nagy sikert. Meglátjuk tehát, hogy Hollywood mennyire lesz sikeres. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Jövőre érkezik a tizenegyedik Fűrész-film

Jövőre érkezik a tizenegyedik Fűrész-film

2023.12.12

A Lionsgate stúdió nem várt semmire. A Fűrész X című film alig melegedett be a mozikban, és máris felbukkannak a közösségi hálókon olyan információk, hogy jövőre érkezik a filmszéria tizenegyedik… (több)

36. Európai Filmdíj - jelölések

36. Európai Filmdíj - jelölések

2023.11.08

November 7-én, kedden bejelentették a 36. Európai Filmdíj jelöléseit, amelyek a 2023-as év legjelentősebb európai filmalkotásokra hívják fel a figyelmet. A legjobb európai film kategóriában versenyez… (több)

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

Mangold Logan - Farkas filmje az MCU-kánon része

2023.11.03

Miután bejelentették, hogy a Deadpool következő, egyelőre hivatalos cím nélküli folytatásában, a korábbi részekre is utalva, Ryan Reynolds mellett végre a visszatérő Hugh Jackman is feltűnik majd, a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)