vissza az összes hírhez
Martin Scorsese és Krisztus további megkísértése?

Martin Scorsese és Krisztus további megkísértése?

2023.05.29 Szerző Goldbeater

Az elismert rendező, Martin Scorsese a napokban meglehetősen nagy sikert aratott a Cannes-i Filmfesztiválon legújabb filmjével, a Megfojtott virágok című, 206 perces, az oszázs indiánok rejtélyes gyilkosságairól szóló eposszal, amely az idei cannes-i fesztivál egyik legnagyobb pozitív kritikai visszhangot kiváltó filmje volt, ezért világszerte sok rajongó várja már izgatottan a filmet (a film október második felében kerül a mozikba). Scorsese ezekben a napokban Olaszországban tartózkodik, ahol több filmjének vetítését tervezi az egyetemeken, és ahol többek között a hétvégén egy vatikáni egyházi konferencia alkalmával Ferenc pápával is találkozott. 

 

Az említett esemény szombati sajtótájékoztatóján Martin Scorsese bejelentette, hogy tervei között szerepel egy újabb Jézus Krisztusról szóló film elkészítése, és hamarosan meg is kívánja valósítani. Hogy ez pontosan mit jelent jelenleg, és milyen koncepcióval készülne a mű, azt egyelőre nem tudni. A legendás rendező azonban már foglalkozott „minden idők legnagyobb történetével” az 1988-as Krisztus utolsó megkísértése című filmjében, amely Jézus kételyeinek és kísértéseinek ábrázolása miatt komoly vitákat váltott ki az ortodox katolikusok körében. Scorsese hozzátette, hogy nagy rajongója Pier Paolo Pasolini rendező Máté evangéliuma című filmjének is. 

 

A vallás és a hit kérdései azonban átszövik Martin Scorsese egész munkásságát – erre jó példa a 2016-os Némaság című film. A két és fél órás film a jezsuita keresztények brutális üldözését dolgozta fel a 17. századi Japánban, és Vatikánban is vetítették, ahol Ferenc pápa is felfigyelt rá, aki a római katolikus egyház első jezsuita vezetője volt, ráadásul évtizedekkel korábban azzal a tervvel lépett be a rendbe, hogy misszionárius lesz Japánban. 


Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a rendező szándékairól szóló információkat a filmmel kapcsolatban bizonyos fenntartásokkal kell kezelni. Martin Scorsese azok közé a filmesek közé tartozik, akik az utóbbi években előszeretettel jelentik be a médiában a tervezett projektjeiket, de végül a közönség évekkel később sem lát belőlük többet, mint a médiában megjelent leírást. Sokan emlékezhetnek arra az információkra, miszerint Scorsese életrajzi filmeket tervezett Frank Sinatráról, a The Ramones zenekarról, Mike Tysonról, Franklin D. Rooseveltről és nem utolsósorban egy sötét krimidrámát The Devil in White City címmel, ami nemrég került a jégre. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok a most bejelentett alkotásról, esetleg a népszerű rendező végül teljesen más projekt után néz-e.. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

2023.11.30

Az 1984-es A turné című kultikus amerikai vígjáték folytatásáról már jó ideje beszélnek. A megerősítés, hogy egyszer talán mégis láthatjuk, nagyjából másfél évvel ezelőtt érkezett, és akkor a… (több)

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

2023.11.24

1962-ben készült A rettegés foka című, mára már klasszikusnak számító amerikai thriller, amely alapja a John D. MacDonald „The Executioners” című regény volt.  A történetben, amely egy veszélyes,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)