vissza az összes hírhez
Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30 Szerző Goldbeater

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire készül most a tehetséges és a kritikusok által is elismert brit rendező? A legfrissebb információk szerint a következő munkája az amerikai írónő és volt stewardess T.J. Newman, „Drowning: The Rescue of Flight 421” című túlélő thriller könyve alapján készülő játékfilm lesz.

 

A könyv-bestseller egy kereskedelmi légitársaság repülőgépének utasainak sorsát írja le, amely hat perccel a felszállás után a Csendes-óceánba zuhan, és evakuálás során nagy sebességgel vízbe kerül. A balesetet túlélő, a gépben rekedt tizenkét utas a süllyedő kabin légzsebében kénytelen küzdeni a túlélésért. Közben a parton óriási mentőakció kezdődik. A sztori például az Airport '77 című filmet juttatja eszünkbe, amelynek cselekménye nagyon hasonló alaphelyzet körül forgott. Azonban Greengrass, aki elkészítette A United 93-as című idegtépő repülős thrillert és a Phillips kapitány című drámát, melyek valós eseményeken alapulnak, ideális választásnak tűnik erre az anyagra, és nem okozhat gondot neki, hogy a maga nagyon jellegzetes stílusát rányomja a történetre. 

 

Nagyon érdekes tény, hogy az év elején az irodalmi vázlat megfilmesítésének jogaira kiírt árverésen sok oldalról mutatkozott nagy érdeklődés. Állítólag többek között olyan filmesek küzdöttek érte, mint Alfonso Cuarón, Steven Spielberg, Nicole Kidman, Damien Chazelle és Jerry Bruckheimer producer. Az Apple, a Paramount Pictures, a Legendary Entertainment és a Universal Television társaságok is megpróbálták megvenni. A legmagasabb ajánlatot azonban a Warner Bros. stúdió tette, amely irányítása alatt a Drowning című film végül elkészül. Warnerék kifizették 1,5 millió dollárt a film jogaiért, és tényleges gyártás megkezdésének napján ugyanennyit fognak még egyszer kifizetni.

 

Greengrass maga dolgozik majd a forgatókönyvön, és a film producere is ő maga lesz, régi munkatársa, Gregory Goodman (Jason Bourne, Július 22.), valamint Shane Salerno (Salinger) mellett, The Story Factory nevű produkciós cégén keresztül. T.J. Newman írónő lesz a projekt ügyvezető producere. A főszereplők szereposztásáról egyelőre nem tudni semmit, de a rendező hírnevét és a könyv jogai iránti nagy érdeklődést tekintve mindenképpen számíthatunk arra, hogy néhány nagy hollywoodi név is érdeklődik majd a projekt iránt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)

David Lynch rajzfilmet akar készíteni

David Lynch rajzfilmet akar készíteni

2024.04.09

A nyugdíjba vonulása talán nem annyira aktuális. Amikor a híres filmrendező, David Lynch (A sötétség útja – Mulholland Drive, Veszett a világ) 2017-ben visszatért a Twin Peaks című kultikus… (több)

Meghalt M. Emmet Walsh színész

Meghalt M. Emmet Walsh színész

2024.03.21

Nyolcvannyolc éves korában az amerikai Vermontban meghalt M. Emmet Walsh veterán színész. Különösen a Szárnyas fejvadász, a Véresen egyszerű és Arizonai ördögfióka című filmek mellékszerepeiben… (több)

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

Johnny Depp visszatér a Jack Sparrow szerepében?

2024.03.06

Johnny Depp (A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja) az utóbbi években meglehetősen turbulens időket éli. A korábbi párjával, Amber Heard színésznővel (Aquaman és az Elveszett Királyság) folytatott… (több)

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

Matthew McConaughey tűzzel fog harcolni

2024.01.27

Tíz évvel ezelőtt Matthew McConaughey abszolút csúcson volt. Egy főszerep egy olyan Nolan-filmben, amely az elmúlt évtized egyik legjobb sci-fi filmje lett. A Mielőtt meghaltam című filmért pedig… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Jön a harmadik Top Gun

Jön a harmadik Top Gun

2024.01.12

A Top Gun: Maverick című film, amely másfél évvel ezelőtt nagy erővel vette célba a mozikat, a megasztár Tom Cruise legsikeresebb filmje, és világszerte 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott. Így… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)