vissza az összes hírhez
Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23 Szerző Goldbeater

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott birodalom alcímmel, és főleg a harmadik film, a Jurassic World: Világuralom címmel meglehetősen negatív reakciókat kapott a nézőktől és a kritikusoktól, mindhárom film hihetetlen üzleti siker volt a mozikban. A trilógia első része világszerte több mint 1,6 milliárd dolláros bevételt hozott, a második körülbelül 1,3 milliárdot, a harmadik pedig éppen meghaladta az 1 milliárdot. A Universal Pictures stúdió számára ez tehát egyértelmű jelzés, hogy az utolsó két filmre érkező kiábrándító reakciók ellenére a közönség a dinoszauruszok kedvéért még mindig hajlandó kinyitni a pénztárcáját, ezért ennek a jövedelmező filmszériának folytatódnia kell.

 

A legfrissebb információk szerint tehát készülőben van egy új film, amely Michael Crichton író sci-fi világán alapul, és ezúttal egy régi, jól bevált ismerős, a legelső, 1993-as Jurassic Park film és annak folytatásának, a Jurassic Park 2 – Az elveszett világ című film forgatókönyvírója, a 60 éves David Koepp (Hetedik érzék, Carlito útja) alkotó írja majd. A kezei alatt készülő projekt várhatóan egy teljesen új történetet indít majd útjára, amely a dinoszauruszos franchise új korszakát (vagyis ideális esetben egy újabb, anyagilag jövedelmező trilógiát a Universal számára) vezetheti be. Hogy az előző hat film szereplői visszatérnek-e az új filmben, legalább kisebb terjedelemben, ebben a pillanatban egyáltalán nem biztos.

 

A projektnek egyelőre még nincs rendezője, de az már biztos, hogy a hollywoodi veterán Frank Marshall visszatér producerként, régi munkatársa, Patrick Crowley mellett. Steven Spielberg is visszatér a franchise-hoz, mint ügyvezető producer, produkciós cégével, az Amblin Entertainment társasággal. Mi, nézők csak remélni tudjuk, hogy az új film sokkal jobb szerzői gondoskodásban részesül, mint az előző két film forgatókönyve és a folytatások esetleges ütemezése tekintetében, hogy ezúttal ne hagyják el olyan sokan csalódottan a mozikat.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

2023.11.24

1962-ben készült A rettegés foka című, mára már klasszikusnak számító amerikai thriller, amely alapja a John D. MacDonald „The Executioners” című regény volt.  A történetben, amely egy veszélyes,… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)