vissza az összes hírhez
David Lynch rajzfilmet akar készíteni

David Lynch rajzfilmet akar készíteni

2024.04.09 Szerző Jokolo

A nyugdíjba vonulása talán nem annyira aktuális. Amikor a híres filmrendező, David Lynch (A sötétség útja – Mulholland Drive, Veszett a világ) 2017-ben visszatért a Twin Peaks című kultikus alkotáshoz, azt mondta, hogy soha többé nem fog filmet rendezni és nyugdíjba megy. Azóta többször is felröppentek pletykák arról, hogy belevág egy projektbe, sőt arról is beszéltek, hogy valamilyen titkos filmjét 2022-ben mutatják be Cannes-ban, de ezek mindig meg nem erősített információk voltak, amelyek csendben elszálltak. Most azonban maga Lynch beszélt egy esetleges visszatérésről a Deadline hírportálnak adott interjúban. Az ötlete pedig viszonylag meglepően hangzik.

 

Elmondása szerint már régóta dolgozik egy projekten, elképzelései szerint animációs film formájában. Konkrétan klasszikus mesék egyfajta bolondos változata lenne, a Snoots nevű, varázslatos lényekről, amelyeket Lynch szórakozásból rajzol, amikor éppen nem az időjárást jósolja. Állítólag nyolcéves korukban a felnőtté válás rítusának részeként összezsugorodnak és felfedezik a körülöttük lévő aprócska világot, ami pontosan úgy hangzik, mint egy Lynch-mese témája. Ez nem csak üres beszéd, a rendezőnek állítólag van egy kész forgatókönyve, amin Caroline Thompson forgatókönyvíróval (A halott menyasszony, Ollókezű Edward) dolgozott. A filmnek akkoriban Snootworld volt a munkacíme, és az alkotópáros konkrét lépéseket is tett a film elkészítése érdekében.

 

Mert ki máshoz fordultak volna a kész forgatókönyvvel, mint a Netflix-hez. A témával azonban elutasították őket, ami elég meglepő, hiszen a streamingóriás arról híres, hogy a nagynevű szerzőknek viszonylag szabad kezet ad a munkájukban, és lelkesen fogadja a híres neveket, ahogy azt például David Fincher (A gyilkos) vagy Alfonso Cuarón (Roma) esetében láthattuk. A régimódi történetként, modern animációban leírt film elutasítása után Lynch a hírek szerint most megpróbálja megszerezni a pénzt és kamerák elé állítani a projektet. Vagyis semmi nincs elveszve, és remélhetőleg sikerülni fog neki. De egy ilyen projekt finanszírozásának biztosítása elég nagy kihívásnak tűnik akkor is, ha az egész családnak szóló meséről van szó.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)