vissza az összes hírhez
A Scorsese Megfojtott virágok című filmje a New York-i kritikusok szerint a legjobb

A Scorsese Megfojtott virágok című filmje a New York-i kritikusok szerint a legjobb

2023.12.01 Szerző Goldbeater

Mint minden előző évben, idén is átadták a New York-i Filmkritikusok Egyesületének díjait. A New York Film Critics Circle (NYFCC) Awards immár nyolcvankilencedik alkalommal megtartott díjkiosztón történt eredményhirdetésre november 30-án, csütörtökön került sor, és a filmmel foglalkozó újságírók a keleti partról az elmúlt év meghatározó filmalkotásait és alkotói teljesítményeket díjazták. A legjobb filmnek Martin Scorsese Megfojtott virágok című epikus drámáját választották, amely október második felében érkezett a mozikba. Lily Gladstone a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat is megkapta. A legjobb színésznek járó díjat pedig Franz Rogowski kapta, a Passages című francia drámáért.


Christopher Nolant választották idén a legjobb rendezőnek az üzleti és kritikai szempontból is sikeres Oppenheimer című filmért, a filmen a New York-i publicisták Hoyte van Hoytema operatőri munkáját is díjazták. A legjobb debütáló alkotás Celine Song rendezőnő Előző életek című romantikus indie drámája, a legjobb dokumentumfilm Frederick Wiseman, Menus plaisirs - Les Troisgros című francia-amerikai filmje, a legjobb animációs film pedig Hayao Miyazaki A fiú és a szürke gém című japán film lett. A nemzetközi filmek kategóriájában a kritikusok Egy zuhanás anatómiája című francia filmet díjazták. A 89. NYFCC-díjkiosztón díjazott alkotások és alkotók teljes listája a Díjak rovatunkban tekinthető meg.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

38. Premios Goya - eredmények

38. Premios Goya - eredmények

2024.02.11

2024. február 10-én, szombaton adták át a jubileumi spanyol Goya filmdíjakat. Az ünnepségre Valladolid városában került sor, és ez volt az első alkalom, hogy a díjakat a spanyol Kasztília és León… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)