vissza az összes hírhez
A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12 Szerző Goldbeater

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni, az kétségtelenül a Paramount Pictures társaság volt. A világ hatodik legrégebbi stúdiója, amely néhány nap múlva ünnepli megalapításának hihetetlen 111. évfordulóját, amellett, hogy új előzeteseket mutatott be például a Hang nélkül: Első nap című várva várt akcióhorrorhoz, az elmúlt napokban és órákban néhány igazán érdekes új filmes projektet jelentett be, melyek mindenképpen megérnek legalább egy rövid említést, és elejtett néhány bejelentést a korábban készülő alkotásokkal kapcsolatban is. Ez elég sok hír, és mindenkinek akad köztük kedvére való, ezért vágjuk is bele.

 

Az egyik újonnan bejelentett projekt az Oscar-díjas rendező, Damien Chazelle (Kaliforniai álom, Az első ember) egyelőre cím nélküli új filmje. Az egy évvel ezelőtti, sztárokkal teli korszakos opusza, a Babylon című film sajnos rendes pénzügyi bukás volt a Paramount Pictures stúdió számára, de úgy tűnik, a stúdió nem hagyja, hogy a tehetséges filmes, akivel több évre szóló exkluzív szerződést kötött, háttérbe szoruljon. Készülő filmjéről nem sokat tudni, de több belső forrás szerint várhatóan Chazelle saját forgatókönyve alapján készül majd. Emellett egy börtönkörnyezetben játszódó történet lenne. Damien Chazelle a film producere is lesz feleségével, Olivia Hamiltonnal a Wild Chickens nevű cégük közreműködésével, és jelenleg is zajlanak találkozók és beszélgetések a nagy színészekkel, hogy hamarosan elkezdődhessen a forgatás, hiszen a film már jövőre kerülhet a mozikba.

 

Most valami az éles humor és a zene rajongói számára. Egy másik frissen bejelentett projekt egy élőszereplős zenés vígjáték a South Park sorozat alkotóitól, Trey Parkertől és Matt Stone-tól. Ennek a filmnek már a premier dátumát is kitűzték, hiszen a tervek szerint 2025. július 4-én, a Függetlenség napján érkezik a mozikba. A projekt jellegéről és cselekményéről egyelőre nem közöltek részleteket (lehet, hogy Parker és Stone eddig még meg nem filmesített, 2011-es, nagy sikerű The Book of Mormon című musicaljéről van szó, de az is lehet, hogy egy vadonatúj, eredeti alkotásról van szó). Mindenesetre a Paramount Pictures elnöke, Brian Robbins a készülő film forgatókönyvét a legviccesebb, legőrültebb és legeredetibb dolognak nevezte, amit a csapatuk valaha is olvasott. Szóval mindenképpen van mire várnunk. A forgatás várhatóan idén nyáron kezdődik.

 

És most valami, amiről már egy ideje beszélnek. Emlékeztek a néhány évvel ezelőtti hírekre, miszerint Edgar Wright rendező a Richard Bachman írói álnéven író Stephen King A menekülő ember című regényének új változatát választotta következő projektjének? Ha eddig azt gondoltad, hogy ez a projekt valószínűleg halott, akkor az új hír remélhetőleg helyre hozza a tévedést. A Paramount bejelentése szerint ugyanis nem csak, hogy az új The Running Man még mindig él, de a főhős Ben Richardsot még mindig népszerű színész, Glen Powell (Top Gun 2: Maverick, Imádlak utálni) fogja alakítani a disztópikus jövőben játszódó élet-halál játékban. A film producere is Edgar Wright lesz a tapasztalt Simon Kinberg (X-Men: Sötét Főnix) és régi munkatársa, Nira Park (Nyomd, bébi, nyomd és Utolsó éjszaka Sohóban) mellett.

 

Az őrült filmparódiák, és különösen a 2000-es Horrorra akadva, avagy tudom, kit ettél tavaly nyárson című filmmel elindított filmszéria rajongói örömmel hallhatják, hogy a Paramount a Miramax társasággal közösen dolgozik a horrorkomédia-széria következő részén. A bejelentést Jonathan Glickman, a Miramax vezérigazgatója tette. A forgatás várhatóan idén ősszel kezdődik, a megjelenés gyakorlatilag 2025 folyamán várható. A gyártásért a tapasztalt Neal H. Moritz felel majd, aki a Halálos Iramban akciószéria mögött áll, így érdekes kérdés merül fel, hogy a Scary Movie széria a jövőben eljut-e a tizedig vagy tizenegyedik számig. A szereplőgárdáról és a filmszéria korábbi arcainak esetleges visszatéréséről egyelőre nem szivárgott ki információ, ezért a további hírekre még egy kicsit várnunk kell.

 

A legújabb frissen bejelentett projekt, és talán a legmeglepőbb a maga nemében, egy új vállalkozás a mutáns nindzsa teknősök világából. A tavalyi Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz című film eléggé rendes sikert hozott a stúdiónak, ezért a teknős nindzsák filmes folytatása adott volt. De most kapaszkodj meg, ezúttal egy éles és véres korhatáros látványosságról van szó, vagyis gyakorlatilag egy teljesen más közönségnek szóló alkotás, mint a tavalyi rajzfilm, de egyben olyasmi is, amiért az eredeti képregények sok rajongója évek óta hiába kiáltozik. A forgatókönyvet Tyler Burton Smith írja, aki a hamarosan megjelenő, akcióval teli Boy Kills World című film mögött áll, produceri teendőket pedig a DC stúdió korábbi vezetője, Walter Hamada fogja ellátni, aki jelenleg többéves szerződést kötött a Paramount Pictures stúdióval. A készülő film története a Teknőcök filmszéria egyik legsötétebb képregénykötetének adaptációja lenne, melynek címe „Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin”. Érdekesen hangzik, és csak remélni tudjuk, hogy senki nem fogja lecsiszolni a film éleit, és egy igazán kompromisszummentes látványvilágot láthatunk majd (talán kicsit a korhatáros Logan - Farkas című film mintájára).

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Jön a harmadik Top Gun

Jön a harmadik Top Gun

2024.01.12

A Top Gun: Maverick című film, amely másfél évvel ezelőtt nagy erővel vette célba a mozikat, a megasztár Tom Cruise legsikeresebb filmje, és világszerte 1,5 milliárd dolláros bevételt hozott. Így… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

A Velencei Filmfesztiválon átadták a díjakat

2023.09.09

Szeptember 9-én, szombaton került sor az augusztus 30-án kezdődött 80. jubileumi Velencei Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. Az ünnepségen többek között kihirdették a nyertes filmeket,… (több)

A setét torony állítólag jó úton halad

A setét torony állítólag jó úton halad

2023.08.10

Tavaly év végén megerősítették, hogy az elismert horrorfilmes Mike Flanagan (Mise éjfélkor, A Hill-ház szelleme) lesz A setét torony cím alatt futó, Stephen King híres fantasy-sorozat új… (több)

Hogy áll Hollywood most nyáron?

Hogy áll Hollywood most nyáron?

2023.07.10

Összességében a számokat tekintve viszonylag jól áll, bár a mozikban volt néhány csalódás, és a sikeres filmszériák új részei sem teljesítettek olyan jól, mint korábban. Együttvéve a hollywoodi… (több)

A Comic-Con válsággal küzd

A Comic-Con válsággal küzd

2023.06.24

Néhány napja jelentette be az E3 videójátékos esemény szervezője, hogy az idei és a jövő évi rendezvény elmarad. Az okok nyilvánvalóak, a legtöbb játékgyártó cég már saját online konferenciákat tart,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)