vissza az összes hírhez
Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

Mi a helyzet a Spinal Tap folytatásával?

2023.11.30 Szerző Goldbeater

Az 1984-es A turné című kultikus amerikai vígjáték folytatásáról már jó ideje beszélnek. A megerősítés, hogy egyszer talán mégis láthatjuk, nagyjából másfél évvel ezelőtt érkezett, és akkor a Castlerock Entertainment produkciós cég még a tervezett megjelenési dátumot is bejelentette: 2024. március 19., így a film gyakorlatilag negyven évvel az első rész után kerülne a mozikba. Nyilván a színészek és forgatókönyvírók idei sztrájkja után ezek a tervek már nem aktuálisak, de a film előkészületei továbbra is folynak, és maga a rendező Rob Reiner (Állj mellém!) egy nemrég adott interjúban néhány olyan információt is elárult, melyeknek a rajongók nagyon fognak örülni.

 

Elmondása szerint a Spinal Tap II projekt gyakorlatilag készen áll arra, hogy végre elkezdődjön a gyártás, és már jövő év februárjában elkezdődhet a forgatás. Természetesen a zenei dokumentumfilmnek stilizált vígjátékba az eredeti szereplőgárda, Christopher Guest, Michael McKean, Harry Shearer és maga Rob Reiner is visszatér a dokumentumfilmes Marty Di Bergi szerepében. Sőt, a 76 éves rendező szerint a brit zenei élet olyan legendái, mint Paul McCartney és Elton John, valamint az amerikai countryénekes, Garth Brooks is várhatóan kisebb szerepeket kapnak a filmben. És valószínűleg nem ők lesznek az egyetlen nevek a showbizniszből, akik cameoszerepben tűnnek majd fel a filmben.

 

A készülő vígjáték ezúttal várhatóan Martin Scorsese rendező 1978-as Az utolsó valcer című dokumentumfilmjének variációja lesz, amely a legendás kanadai-amerikai The Band együttes utolsó búcsúkoncertjét követte nyomon, amelynek tagja volt többek között az idén augusztusban elhunyt Robbie Robertson, aki Scorsese több filmjének, köztük a nemrég bemutatott Megfojtott virágok című történelmi eposznak is, írta a zenéjét. Hogy a Spinal Tap II alkotás olyan villámgyorsan elkészül-e, hogy még 2024 vége előtt, pontosan négy évtizeddel az eredeti film bemutatása után a mozikba kerüljön, azt valószínűleg nagyon kétséges, de a jó hír az, hogy a projekt legalább stabilan halad előre.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

Scorsese ismét Sinatra-ra gondol

2024.04.19

A legendás amerikai rendező, Martin Scorsese (Nagymenők – Harminc év a maffia kötelékében, Casino) tavaly a Megfojtott virágok című filmmel elérte a sikert, és most ismét keresi a lehetőséget, hogy… (több)

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

Tim Burton klasszikus sci-fi remake-jére készül

2024.02.02

Tim Burton rendező jelenleg teljes erővel dolgozik legújabb filmje, a Beetlejuice Beetlejuice utómunkálatain, amely várhatóan idén szeptemberben hódítja meg a világ mozijait, de még ez a munkatempó… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

2023.11.24

1962-ben készült A rettegés foka című, mára már klasszikusnak számító amerikai thriller, amely alapja a John D. MacDonald „The Executioners” című regény volt.  A történetben, amely egy veszélyes,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)