vissza az összes hírhez
Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21 Szerző Goldbeater

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új Jurassic World rész elkészítésével kapcsolatban egyre gyakrabban emlegetik az akciórendező és egykori kaszkadőr, David Leitch (A gyilkos járat, A kaszkadőr) nevét. És bár a Universal Pictures stúdió valóban komoly tárgyalásokat folytatott Leitch rendezővel, hogy átvegye a milliárdos filmszéria irányítását, viszonylag hamar jöttek a hírek arról, hogy elhagyta a projektet. De az idő nagyon rohan, és a Universal a jövőbeli bevételeket szem előtt tartva bizonyára nem lazsál az előkészületekkel, ezért már folynak újabb tárgyalások, és egy új alkotó neve is kezd körvonalazódni. És ez nem is hangzik rosszul.

 

Új sztorit a Jurassic világából tehetséges brit rendező, Gareth Edwards (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet) rendezheti, akinek nem csak Az Alkotó című tavalyi látványos sci-fi filmet köszönhetjük, amelyet jelenleg két Oscar-díjra jelöltek a speciális effektusokért és a hangtervezésért, hanem 2014-ben például leforgatta a Godzilla című filmet, így már komoly tapasztalata van a veszélyes gyíkszörnyek és az általuk okozott pusztítás forgatásában. Hogy Gareth Edwards valóban kezet fog-e a stúdióval, hogy átvegye a népszerű dinoszaurusz-filmszériát, azt hivatalosan még nem erősítették meg, de a Universal nem akar már túl sok időt vesztegetni, az új filmet már 2025. július 2-ára tűzték ki, és mivel az utómunkálatok is bonyolultak, valóban itt az idő, hogy elkezdjenek dolgozni a filmen.

 

A készülő Jurassic World film cselekményéről jelenleg nincs sok információ, és még az sem egyértelmű, hogy a korábbi részek szereplői közül visszatér-e valaki, vagy egy teljesen különálló spin-off változat lesz-e új szereplőkkel. Egy biztos, az utolsó három rész gigantikus bevételei miatt a Universal minden bizonnyal több filmet is akar majd a jövőben. David Leitch azonban nem fog teljesen eltűnni a projektből, legalább az egyik producerként marad, és feleségével, Kelly McCormickkal együtt a 87North nevű cégük segítségével szárnyaik alá veszik majd a készülő filmet. A Jurassic filmszéria veteránjai, Frank Marshall és Patrick Crowley lesznek a vezető producerek, míg Steven Spielberg, az első két film rendezője az Amblin Entertainment nevű cégén keresztül továbbra is ügyvezető producer marad.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

Chris Columbus és a csütörtöki nyomozóklub?

2024.04.24

A népszerű amerikai rendező, Chris Columbus (Reszkessetek, betörők!, Harry Potter és a bölcsek köve) négy évvel ezelőtti vállalkozása, a Karácsonyi krónikák című film folytatása után, amely a Netflix… (több)

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

Soderbergh a haveroktól a kémekhez megy át

2024.01.21

Nem is olyan régen új híreket írtunk az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi című film világából. George Clooney (Gravitáció) ugyanis elárulta, hogy készen van egy forgatókönyv, ami a trilógia utolsó… (több)

Mire készül Paul Greengrass rendező?

Mire készül Paul Greengrass rendező?

2023.11.30

Gyakorlatilag három év telt el azóta, hogy Paul Greengrass Oscar-jelölt rendező bemutatta eddigi utolsó nagyjátékfilmjét, A kapitány küldetése című westerndrámát Tom Hanks főszereplésével. Mire… (több)

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

A rettegés foka sorozatváltozatot kap

2023.11.24

1962-ben készült A rettegés foka című, mára már klasszikusnak számító amerikai thriller, amely alapja a John D. MacDonald „The Executioners” című regény volt.  A történetben, amely egy veszélyes,… (több)

A kaszkadőr egy kicsit később érkezik

A kaszkadőr egy kicsit később érkezik

2023.11.15

Ismét itt van a közelmúltban véget ért színészsztrájk egy következménye. Az Universal Pictures stúdió kénytelen volt két hónappal elhalasztani a Ryan Gosling főszereplésével készült,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)