vissza az összes hírhez
Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01 Szerző dO_od

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent Észak-Amerikában és 532 millió dollárt a világ többi részén. Mindeközben 2020-tól ez csak az ötödik film a Pókember – Nincs hazaút, a Top Gun: Maverick, a Jurassic World: Világuralom és az Avatar: A víz útja filmek után. 

 

A film ezen a hétvégén Egyesült Államokban elérte újabb 40 millió dolláros bevételt, és ezzel legyőzte A gonosz halottak felkelése című konkurens filmet, amely második helyen végzett 12,2 millió dollárral, illetve az Are You There God? It's Me Margaret újdonságot, amely a 6,8 millió dolláros indulással, csalódást keltve harmadik lett. Érdekesség egybeesés, hogy hír az elért milliárdról nem sokkal azután érkezett, hogy a Twitteren egy problémás szerzői jogsérelem történt, mivel egy prominens fiók feltöltötte az egész filmet, és azt néhány órára mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette. 

 

A Keanu Reeves-rajongók mindenesetre örülhetnek annak a hírnek, hogy a John Wick negyedik filmje világszerte már átlépte a 400 millió dolláros határt, és a megalkuvás nélküli gyilkosok világa valamilyen formában (a már bejelentett Ballerina című film mellett) jövőben biztosan visszatér, akár Reeves szereplésével, akár nélküle. A Star Wars: A Jedi visszatér hatodik epizód is rövid időre visszatért a mozikba, és újabb 4,7 millió dollárral gyarapította történelmi mérlegét. Érdemes megemlíteni a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület című, jól sikerült fantasy-film bevételét is, amely azonban néhány hét moziforgalmazás után világszerte csekély 194 milliót hozott, és a Chris Pine által vezetett csapat munkája valószínűleg nem fog második részt kapni - hacsak valamilyen csoda nem történik. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

2024.04.03

Ez szinte elkerülhetetlen volt. A nagy filmmárkák nem érnek csak úgy egyszerűen véget, és nem lesz ez másképp a Mátrix filmek esetén sem. A hollywoodi Warner Bros. stúdió ugyanis most jelentette be,… (több)

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának.… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A Ballerina egy év késéssel érkezik

A Ballerina egy év késéssel érkezik

2024.02.22

A gyilkos John Wick és Ana de Armas színésznő rajongói kénytelenek lesznek elfojtani a csalódottság könnycseppjeit, mert a közös akciós kalandjukra jóval többet kell majd várni. A régóta készülő, és… (több)

Horror spin-off filmek a láthatáron

Horror spin-off filmek a láthatáron

2024.02.06

A vérszomjas démonok nem hagyják békén a nézőket. A tavalyi A gonosz halottak felkelése című film üzleti sikere után úgy tűnik, hogy az Evil Dead – Gonosz halott horror filmszéria sok év után új… (több)

Egy új Jurassic World készül

Egy új Jurassic World készül

2024.01.23

A dinoszauruszok világa a mozikban még biztosan nem ért véget. A 2015-ben indult Jurassic World-trilógia hivatalosan ugyan 2022 nyarán befejeződött, de annak ellenére, hogy a második rész, Bukott… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek

Az időzóna megváltozott