vissza az összes hírhez
A szomorúság háromszöge film szerzője Keanu Reevest szerződteti

A szomorúság háromszöge film szerzője Keanu Reevest szerződteti

2024.04.23 Szerző Jokolo

Ruben Östlund ma Európa egyik legnépszerűbb filmrendezője. A szomorúság háromszöge című filmje, amelyért több Oscar-díj jelölést és a cannes-i fő versenyben az Arany Pálma-díjat is elnyerte, a közönség és a kritikusok körében egyaránt elismerő szavakat kapott. A következő filmjét így nagy elvárásokkal várják, és Östlund egyértelműen igyekszik majd mindennek megfelelni. Nemrég ráadásul bejelentette, hogy következő, a The Entertainment System Is Down című filmje forgatókönyve elkészült, és a szereplők válogatása is folyamatban van. A svéd rendező tehát ismét hollywoodi vizeken szeretne halászni, mivel a film főszerepéről állítólag Keanu Reeves (John Wick) színésszel tárgyal. 

 

A színész jövőre John Wick szerepében a John Wick Presents: Ballerina című spinoffban tűnik majd fel, amelyet sok csehországi helyszínen is forgattak. Az akciós filmszéria után majd egy kicsit más irányba fog tartani, hiszen eddig két vígjátékhoz is szerződött: Aziz Ansari rendező a Good Fortune című filmjéhez és Jonah Hill rendező az Outcome című filmjéhez. Most egyértelműen akciókat és a frenetikus forgatásokat illetően szünetet akar tartani, és ez a film is ezt a tendenciát erősíti. Östlund alkotásaiban szívesen ötvözi a kritikus szociológiai kommentárt a komikus árnyalattal, amit például a már említett A szomorúság háromszöge című filmben látható néhány emlékezetes jelenet is bizonyítja. Ráadásul a rendezőt az elmúlt években a nemzetközi szinten elért elismerés után várhatóan nem Keanu Reeves lesz az egyetlen sztár, akit elcsábítanak a készülő filmhez. 

 

Östlund ebben a filmjében is a társadalmi szatíra vizein tervez maradni. Állítólag rendkívül provokatív film lesz, amelytől a rendező azt várja, hogy sok néző jóval a vége előtt elhagyja a mozitermet. A történet állítólag egy repülőgép szűkös terében játszódik, ahol az utasok azzal szembesülnek, hogy a filmeket és kikapcsolódást biztosító fedélzeti szórakoztató rendszer leáll. A rendező állítólag hasonló érzéseknek akarja kitenni a nézőket, mint amilyenekkel a filmben szereplők is szembe néznek. Ezzel teret kíván adni az elmélkedésnek és a saját gondolatokban való elmerülésnek. Maga a rendező a filmet az "analóg unalom" tanulmányaként írja le. Az elismert rendező tehát egy jól bevált munkamódszerre támaszkodik, csak éppen még jobban ki akar minket rángatni a székből. És ezt szívesen vállaljuk.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

Folynak az ötödik Mátrix előkészületei

2024.04.03

Ez szinte elkerülhetetlen volt. A nagy filmmárkák nem érnek csak úgy egyszerűen véget, és nem lesz ez másképp a Mátrix filmek esetén sem. A hollywoodi Warner Bros. stúdió ugyanis most jelentette be,… (több)

A Ballerina egy év késéssel érkezik

A Ballerina egy év késéssel érkezik

2024.02.22

A gyilkos John Wick és Ana de Armas színésznő rajongói kénytelenek lesznek elfojtani a csalódottság könnycseppjeit, mert a közös akciós kalandjukra jóval többet kell majd várni. A régóta készülő, és… (több)

A következő Star Wars óriási árcédulát kapott

A következő Star Wars óriási árcédulát kapott

2023.07.26

A Forbes webportálon megjelent hír szerint a Disney társaság ismét sokat költött. Csak a kontextus kedvéért lássuk a stúdió néhány utolsó nagy kiadását. Az MCU világában játszódó új sorozat, a Titkos… (több)

A negyedik John Wick rendezői verziót kap

A negyedik John Wick rendezői verziót kap

2023.06.21

A John Wick akció filmszéria legújabb része hatalmas tarolása a mozikban elképesztő, 427 millió dolláros bevételt hozott, és a múlt héten végre a fizetős VOD-szolgáltatásokba került, hamarosan pedig… (több)

Készül az ötödik John Wick-film

Készül az ötödik John Wick-film

2023.05.26

A Lionsgate stúdió főnöke, Joe Drake megerősítette, hogy az ötödik John Wick-filmmel kapcsolatos első megbeszélések már lezajlottak, és jövőben a film valószínűleg el is készül. Ezzel többé-kevésbé… (több)

John Wick milliárdos lett

John Wick milliárdos lett

2023.05.22

Annak ellenére, hogy minőségi, de kevésbé feltűnő első film után 2014-ben még nem úgy nézett ki, a John Wick bérgyilkosról szóló filmszéria világsiker lett. Az akciók leleményesége mindegyik… (több)

Ana de Armas túlélésért fog küzdeni

Ana de Armas túlélésért fog küzdeni

2023.05.15

Ezen a héten kezdődik a Cannes-i Filmfesztivál, és ez általában a néhány várható premierrel kapcsolatos vélemények mellett sok megkötött üzletet és jóváhagyott filmújdonságot is jelent. Az egyik… (több)

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Megvan a John Wick spin-off premierjének dátuma

Megvan a John Wick spin-off premierjének dátuma

2023.04.06

Bár az ötödik John Wick-film még mindig a levegőben lóg, és sem a rendező Chad Stahelski, sem a főszereplő Keanu Reeves nem nagyon lelkesedik érte, a Lionsgate stúdió jelenleg annyira élvezi a… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)