vissza az összes hírhez
Cliffhanger akciófilm új verziója

Cliffhanger akciófilm új verziója

2023.05.02 Szerző Goldbeater

A Cliffhanger – Függő játszma című amerikai akcióthriller a napokban ünnepli 30. évfordulóját. A finn rendező, Renny Harlin (Még drágább az életed!) által rendezett film Sylvester Stallone főszereplésével 1993. május végén került az amerikai mozikba, és a következő évben három Oscar-díj jelölést kapott technikai kategóriákban. A történet egy csapat hegyimentőről szól, akik egy brutális bűnözői banda útjába kerülnek, és a film világszerte mintegy negyedmilliárd dolláros bevételt hozott annak ellenére, hogy a költségvetése hatalmas hetvenmillió dollár volt (összehasonlításképpen: hétmillióval több, mint a Jurassic Park című film költségvetése ugyanabban az évben), és egy sor üzleti kudarc után újra komoly sikert hozott Stallone számára. Már jó pár éve szó van egy esetleges folytatásról vagy remake-változatról, de csak most úgy tűnik, hogy ezek a tervek végre megvalósulnak. 

 

A Cliffhanger új változatát várhatóan az elismert Ric Roman Waugh (Támadás a Fehér Ház ellen 3. – A védangyal bukása, Greenland – Az utolsó menedék) rendező fogja rendezni, és feltehetően maga Sylvester Stallone is visszatér a hegyimentő és hegymászó Gabe Walker szerepében. Tehát nem sima remake-változatról lenne szó, hanem inkább egy úgynevezett requel verzióról, amely egy laza folytatás és az eredeti történet újbóli elmesélésének keveréke. A forgatókönyvet Mark Bianculli (The Good Neighbor) fogja megírni, Neal H. Moritz (Halálos iramban filmszéria) pedig vállalja a produceri feladatokat, illetve maga Sly a Balboa Productions nevű cégén keresztül. A film szereplőiről majd később fogunk többet megtudni, mivel jelenleg is folyik válogatás a szerepekre, köztük a főszerepre is. Elképzelhető az is, hogy Sylvester Stallone most inkább mellékszereplő lesz a filmben, sok fiatal arc mellett.   

 

Még tavaly ősszel arról volt szó, hogy a Cliffhanger új változatának munkálataiban Ana Lily Amirpour (Csadoros vérszívó, The Bad Batch) rendezőnő is részt vesz, aki eddig főleg független zsánerfilmek készítéséről ismert. Ő maga úgy jellemezte a Sascha Penn (Power sorozat) forgatókönyve alapján készült reboot változatról alkotott elképzelését, hogy az különböző műfajok pszichedelikus keveréke, ami enyhén szólva is az anyag szokatlan megközelítése. A főszerepet Jason Momoa (Aquaman and the Lost Kingdom) játszotta volna, aki Moritz producerrel együtt dolgozott az idei Halálos iramban 10 című filmen, de úgy tűnik, hogy ez a Cliffhanger verzió már végleg kikerült a képből. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

A Sony Stúdió elhalasztja a tervezett premiereket

2024.04.27

Ha képregényfilmek rajongója vagy, és idén nyáron egy jó adag akciót vártál, akkor van számodra egy rossz hírünk. A Marvel Comics lapjairól származó Pókember szóló gonosztevője, a régóta várt és már… (több)

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

Hogyan fog alakulni Aquaman jövője?

2023.12.17

Már néhány nap múlva világszerte a mozikba kerül a Warner Bros. stúdió legújabb filmje, a 2018-as milliárdos sikert hozó Aquaman képregényfilm folytatása, az Aquaman és az Elveszett Királyság címmel.… (több)

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

Nicholas Hoult lesz a következő Lex Luthor

2023.11.21

Ha nem megy Batmannel, Nicholas Hoult színésznek (Mad Max - A harag útja, A menü) meg kellett elégednie Lex Luthorral. Valójában a brit színész volt az egyik favorit Reeves denevér-szuperhősének… (több)

Meghalt Burt Young színész

Meghalt Burt Young színész

2023.10.19

Nyolcvanhárom éves korában elhunyt Burt Young, Oscar-díjra jelölt amerikai színész, akit sok rajongó leginkább a Rocky Balboa-ról szóló népszerű filmszériából ismeri, amelyben Paulie Pennino… (több)

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

Gadot és társai hivatalosan is befejezték a DC-nél

2023.10.10

James Gunn, a filmes DC-univerzum új irányítójától érkező, hónapokig tartó ködösítés és ellentmondások után a Variety hírportál most végre megerősítheti, hogy a fő színészsztárok, Gal Gadot, Jason… (több)

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

Hollywood a biztonságra akarja helyezi a hangsúlyt

2023.09.28

Az írók sztrájkja hivatalosan véget ért, a következő napokban és hetekben meg kell oldani még a színészek sztrájkját is, és most ugyan lassan, de annál biztosabban úgy tűnik, hogy Hollywood még az év… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)