vissza az összes hírhez
McCarty ikonikus westernjének megfilmesítése

McCarty ikonikus westernjének megfilmesítése

2023.04.30 Szerző dO_od

Cormac McCarthy elismert író 1985-ös kultikus westernregénye, Blood Meridian vagyis Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen most megfilmesítve lesz, a tizenkét könyve közül negyedikként. A filmet John Hillcoat (Az út, Fékezhetetlen) rendezi majd, a történet pedig dióhéjban egy The Kid (később The Man) nevű karakter körül forog, aki az 1850-es években csatlakozik mindenféle erőszakos alakokból és volt katonákból álló bandához, akik a mexikói határon elkezdik lemészárolni az indiánokat, és idővel mindenkit, aki az útjukba kerül. A főhős itt találkozik a szinte mitikus alakkal, egy őrült, szadista óriással, The Judge becenévvel, aki fokozatosan a főgonosz karakterré válik. 

 

A Véres délkörök mindenesetre Hillcoat első filmje lesz a 2016-os Tripla kilences című akcióthriller óta. Mint ahogyan a bevezetőben jeleztük, a McCarty-könyvek alapján készült további filmek a Billy Bob Thornton által rendezett Vad lovak, a Coen-fivérek Nem vénnek való vidék film, a már említett Az út film Hillcoat rendezésében és az Isten gyermeke című film. McCarthy kipróbálta magát forgatókönyvíróként is, ő írta Scott A jogász című vitatott thrillerének forgatókönyvét.  

 

Mindenesetre a híres könyv megfilmesítését már korábban is tervezték, Todd Field rendezővel, Vincent D'Onofrio és Tye Sheridan főszereplésével. Az új verzió most mindenképpen tiszta lappal indul, ezért viszonylag hamar várhatók a válogatással kapcsolatos hírek. A forrásanyag rajongói pedig minden bizonnyal abban reménykednek, hogy a rendezőnek és a New Regency stúdiónak sikerül a lehető leghűségesebbnek maradnia a könyvhöz, minden erőszakkal és brutalitással együtt, amit a történet magában foglal, hiszen a regény McCarthy egyik legjobb műve és a modern amerikai irodalom egyik alappillére. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

Coen fivérek egy véres horrorfilmre készülnek

2024.01.30

Öt év telt el azóta, hogy a Coen testvérek, tehetséges alkotópáros utoljára közös filmet készített, a Netflix streaming szolgáltatása számára gyártott Buster Scruggs balladája című westernfilmet. A… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

2023.12.15

Míg mások az ő korában a legkíméletesebb pelenkát keresik, Ridley Scott a nyolcvanhetedik születésnapjára újabb rendezői vállalkozással ajándékozza meg magát. A legenda ugyanis úgy döntött, hogy nem… (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

2023.10.18

Ridley Scott (Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) legendás rendezőnek mostanában sok dolga van a promócióval és a Napóleon című film utolsó simításaival is, mielőtt látványos háborús filmje, Joaquin… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

tegnap

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

Jeff Bridges visszatér a Tronhoz

2024.05.03

Jeff Bridges visszatér a számítógépes áramkörök színes, digitális világába. A Walt Disney Pictures stúdió készülő Tron: Ares című filmjében újra eljátssza Kevin Flynn videojáték-fejlesztő szerepét,… (több)