vissza az összes hírhez
A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28 Szerző Jokolo

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának. Ezek a bejelentések és visszavonások 2022-ben öltöttek igazán abszurd méreteket, amikor J.J. Abrams egy befektetői találkozón nagy hévvel bejelentette, hogy a negyedik rész hamarosan a kamerák elé kerül anélkül, hogy a szereplők közül bárki is tudott volna róla, és valójában nem történt semmi. Eközben a népszerű univerzum a kis képernyőkön növekedett, főként a sikeres Star Trek: Picard című sorozatnak köszönhetően. De a Kirk kapitányt alakító Chris Pine körüli stáb sokáig peches volt, mert néha-néha arról szólt a fáma, hogy a negyedik részt a stáb fizetéssel kapcsolatos követelési akadályozzák. Most azonban úgy néz ki, hogy a következő filmmel kapcsolatos dolgok végre megmozdultak. 

 

A Variety hírportál szerint a negyedik film forgatókönyvének megírására Steve Yockey forgatókönyvírót szerződtették. Ő főleg a Kaley Cuoco színésznővel (Agymenők) készült A légikísérő című sorozaton dolgozott. Az ő filmje lesz az utolsó film a sorozatban, amelyben minden főszereplő útja lezárul. Természetesen visszatér Chris Pine (Dungeons & Dragons: Betyárbecsület), Zachary Quinto (Snowden), Zoe Saldana (Avatar: A víz útja), Karl Urban (A Fiúk), John Cho (Kalandférgek) és Simon Pegg (Mission: Impossible - Leszámolás Első Rész) is. Korábban voltak olyan találgatások, hogy Chris Hemsworth, aki rövid ideig szerepelt a filmszériában, mielőtt befutott a híres Thor szerepben, visszatérne Kirk apjaként, de ezt az ötletet állítólag lesöpörték az asztalról, és a forgatókönyvet elölről írják. 

 

A forgatókönyvíró szuper, de a filmnek nyilván rendezőre is szüksége van, de egyelőre nem tudni, ki lesz az. Matt Shakmant (WandaVision) korábban kapcsolatba hozták a filmmel, de neki már sikerült leszerződnie a Marvel Fantastic Four című filmjéhez. Az út a filmvászonra még hosszú lesz, de a forgatókönyvíró kiválasztása azt mutatja, hogy a film tényleg előre halad. Ráadásul nem ez az egyetlen film ebből a világból, ami megérkezik. Párhuzamosan készül egy film a Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) tollából, amelyet Toby Haynes (Star Wars : Andor) fog rendezni. Ez ugyanebben a világban játszódna, de több évtizeddel Kirk kapitány és legénysége kalandjai előtt. Remélhetőleg tényleg megérkezik a népszerű saga lezárása.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

A Paramount sok új projektet jelentett be

A Paramount sok új projektet jelentett be

2024.04.12

Ha valamelyik hollywoodi stúdió igazán nagy energiával volt jelen az idei CinemaCon konferencián Las Vegasban, és a világ minden tájáról érkező filmesek előtt minél jobb fényben akart bemutatkozni,… (több)