vissza az összes hírhez
A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28 Szerző Jokolo

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának. Ezek a bejelentések és visszavonások 2022-ben öltöttek igazán abszurd méreteket, amikor J.J. Abrams egy befektetői találkozón nagy hévvel bejelentette, hogy a negyedik rész hamarosan a kamerák elé kerül anélkül, hogy a szereplők közül bárki is tudott volna róla, és valójában nem történt semmi. Eközben a népszerű univerzum a kis képernyőkön növekedett, főként a sikeres Star Trek: Picard című sorozatnak köszönhetően. De a Kirk kapitányt alakító Chris Pine körüli stáb sokáig peches volt, mert néha-néha arról szólt a fáma, hogy a negyedik részt a stáb fizetéssel kapcsolatos követelési akadályozzák. Most azonban úgy néz ki, hogy a következő filmmel kapcsolatos dolgok végre megmozdultak. 

 

A Variety hírportál szerint a negyedik film forgatókönyvének megírására Steve Yockey forgatókönyvírót szerződtették. Ő főleg a Kaley Cuoco színésznővel (Agymenők) készült A légikísérő című sorozaton dolgozott. Az ő filmje lesz az utolsó film a sorozatban, amelyben minden főszereplő útja lezárul. Természetesen visszatér Chris Pine (Dungeons & Dragons: Betyárbecsület), Zachary Quinto (Snowden), Zoe Saldana (Avatar: A víz útja), Karl Urban (A Fiúk), John Cho (Kalandférgek) és Simon Pegg (Mission: Impossible - Leszámolás Első Rész) is. Korábban voltak olyan találgatások, hogy Chris Hemsworth, aki rövid ideig szerepelt a filmszériában, mielőtt befutott a híres Thor szerepben, visszatérne Kirk apjaként, de ezt az ötletet állítólag lesöpörték az asztalról, és a forgatókönyvet elölről írják. 

 

A forgatókönyvíró szuper, de a filmnek nyilván rendezőre is szüksége van, de egyelőre nem tudni, ki lesz az. Matt Shakmant (WandaVision) korábban kapcsolatba hozták a filmmel, de neki már sikerült leszerződnie a Marvel Fantastic Four című filmjéhez. Az út a filmvászonra még hosszú lesz, de a forgatókönyvíró kiválasztása azt mutatja, hogy a film tényleg előre halad. Ráadásul nem ez az egyetlen film ebből a világból, ami megérkezik. Párhuzamosan készül egy film a Seth Grahame-Smith (Abraham Lincoln, a vámpírvadász) tollából, amelyet Toby Haynes (Star Wars : Andor) fog rendezni. Ez ugyanebben a világban játszódna, de több évtizeddel Kirk kapitány és legénysége kalandjai előtt. Remélhetőleg tényleg megérkezik a népszerű saga lezárása.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Kedves ellenségem sci-finek új változata lesz

A Kedves ellenségem sci-finek új változata lesz

2024.06.17

És újra itt van! Hollywood megállíthatatlan gyártószalagja hamarosan az 1980-as évek kultikus klasszikusának újabb remake-jét hoz. Ezúttal a Wolfgang Petersen (Végtelen történet, A tengeralattjáró)… (több)

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

A Cannes-i Filmfesztivál Arany Pálma-díj győztese

2024.05.25

Május 25-én, szombaton este került sor a rangos 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál záróünnepségére. A napsütötte francia Riviérán véget ért a tizenkét napos filmünnep, a legfontosabb filmpiac és a… (több)

Vízió saját sorozatban tér vissza

Vízió saját sorozatban tér vissza

2024.05.25

Az elmúlt években a Marvel képregénystúdió kicsit elszállt az új projektek bejelentésével. Egy olyan csúcs időszak után, amikor a mozitermek zsúfolásig tele voltak a lelkes nézők áradatával, akiknek… (több)

Újabb Mad Max készül

Újabb Mad Max készül

2024.05.02

Alig néhány hét múlva visszatérhetünk a mozikban a látnok George Miller (Mad Max) által teremtett dinamikus világba. A Furiosa - Történet a Mad Maxből című film május 23-án érkezik a mozikba, vagyis… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

Mi a helyzet a Star Trek filmmel?

2024.01.12

  Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy az utolsó Star Trek-film a Mindenen túl alcímmel a mozikba került. És bár a filmszéria közvetlen folytatásáról Chris Pine, Zachary Quinto és Zoe Saldana… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

A Twisters orkánt hoz a mozikba

A Twisters orkánt hoz a mozikba

2024.07.22

A Twisters - Végzetes vihar című katasztrófafilm, az 1996-os legendás kaszasiker, a Twister laza folytatása már túl van az első hétvégén, amióta az amerikai mozikba került, és úgy tűnik, hogy a… (több)

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

Az új Highlander forgatása januárban kezdődik

2024.07.01

A Highlander azon kevés franchise egyike, amelyek korábban híresek voltak, de még nem kaptak spinoffot, rebootot vagy folytatást. De már régóta tudjuk, hogy ez hamarosan megváltozik. Elvégre már 16… (több)

Legfrissebb hírek

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

Kyle MacLachlan és az A24 titokzatos horrorja

tegnap

A népszerű amerikai színész, Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Fallout) ismét egy baljós kisvárosi rejtély közepén találja magát. Ő fogja játszani az egyik főszerepet a termékeny A24 stúdió készülő… (több)

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

Milyen új filmeken dolgozik a Longlegs alkotója?

2024.07.25

Akinek jelenleg szélesre tárult az ajtó a jövő felé, az egyértelműen Osgood „Oz” Perkins (Jancsi és Juliska, The Blackcoat's Daughter), a jellegzetes független film rendezője és forgatókönyvírója. A… (több)