vissza az összes hírhez
Horror spin-off filmek a láthatáron

Horror spin-off filmek a láthatáron

2024.02.06 Szerző Goldbeater

A vérszomjas démonok nem hagyják békén a nézőket. A tavalyi A gonosz halottak felkelése című film üzleti sikere után úgy tűnik, hogy az Evil Dead – Gonosz halott horror filmszéria sok év után új erőre kapott. Lee Cronin 12 és 19 millió dollár közötti költségvetéssel készült filmje világszerte 147 millió dollárt hozott a mozikban, és a bemutató során Sam Raimi és Bruce Campbell ügyvezető producerek máris bejelentették, hogy a jövőben további, különböző koncepciójú filmekkel szeretnék folytatni a szériát. Ez pedig most megerősítést nyert, hiszen a Raimi és Rob Tapert producer által vezetett Ghost House Pictures produkciós cég már készíti a démoni filmszéria következő horror történetét.

 

A rendező nevét is bejelentették, aki elvállalja az új projektet. Sébastien Vanicek, sok reményt ébresztő francia filmrendezőről van szó, akinek a Vermines című pókfóbiás horrorja tavaly több műfaji fesztiválon is sikert aratott a nézők körében, és többek között két jelölést is kapott a francia nemzeti César-filmdíjra. A készülő, egyelőre cím nélküli film cselekményének részleteit egyelőre titokban tartják, de az szinte biztos, hogy nem lesz közvetlen folytatása egyik korábbi résznek sem, hanem egy önálló spin-off változat lesz, új szereplőkkel. És tekintve A gonosz halottak felkelése című film fent említett bevételeit, valószínűleg ezúttal sokkal hamarabb láthatjuk majd, mint a tíz év, ami az előző két film között telt el.

 

De nem az Evil Dead filmszéria az egyetlen horror franchise, amelynek valószínűleg a jövőben folytatása lesz. Több, a kulisszák mögötti pletyka szerint állítólag A texasi láncfűrészes mészárlás című film világában is készül egy új film. A legendás horroranyag visszatérésére két évvel ezelőtt tett utolsó kísérletet követően, amely tavaly februárban egyenesen a Netflix streaming szolgáltatásra került, most állítólag egy Texas Chainsaw Legacy című film van készülőben. Ezúttal a címadó láncfűrésszel felfegyverkezett, félelmetes Bőrpofa gyilkos várhatóan egy látszólag békés és biztonságos texasi külváros, az Oasis Oaks lakóit fogja sanyargatni.

 

A készülő produkcióról egyelőre nem hivatalos forrásból, hanem csak filmes bennfentesektől érkeznek konkrét információk, ezért a projekt végleges formája még mindig nagy kérdőjel, de mint tudjuk a filmstúdiók a híres horror márkákat szinte sosem hagynak sokáig aludni, így A Texasi láncfűrészes mészárlás filmszéria valamilyen folytatása biztosan érkezik a jövőben. Főleg azért, mert a legutóbbi film a Netflixen való megjelenés első és második hetében a streaming szolgáltatás második és harmadik legnézettebb műsora volt világszerte, a siralmas kritikák ellenére. Hogy az állítólag hamarosan érkező film közvetlen vagy akár részleges folytatása lehet-e a két évvel ezelőtti filmnek, arra még várnunk kell, de a rendező, David Blue Garcia 2022-ben elárulta, hogy érdekes ötletei vannak egy esetleges folytatással kapcsolatban. Szóval, a dolog egyáltalán nem kizárt.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Jön egy következő Gonosz halott

Jön egy következő Gonosz halott

2024.04.27

A legendás horror filmszéria Evil Dead – Gonosz halott több év után nagy sebességbe kapcsol. A gonosz halottak felkelése című, Lee Cronin rendező tavalyi filmje nagy érdeklődéssel találkozott a… (több)

Hogyan alakul a Pókember jövője?

Hogyan alakul a Pókember jövője?

2024.03.03

Két évvel ezelőtt, még hónapokkal a premier után a lelkes rajongók ellepték a mozikat, és a Pókember - Nincs hazaút című film három pókhősét hatalmas kasszasikerhez segítették. Ez a film volt az,… (több)

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

Rengeteg horrorfilm folytatása vár ránk

2023.11.02

Ahogy idén az ausztrál Beszélj hozzám! című film, az amerikai Gonosz halott - Az ébredés című film, vagy a jelenleg a mozikban és a streaming csatornákon is futó, legújabb Öt éjjel Freddy… (több)

Super Mario elérte az 1 milliárdot

Super Mario elérte az 1 milliárdot

2023.05.01

A Nintendo és az Illumination társaság Super Mario Bros.: A film című újdonság 26 nappal a premierje után hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros határt. Ez összesen 490 millió dollárt jelent… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

2024.05.08

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)