vissza az összes hírhez
A kaszkadőr megbukott, mégis megírták a folytatást

A kaszkadőr megbukott, mégis megírták a folytatást

2024.05.06 Szerző Jokolo

A moziüzemeltetők mostanában nem élik a legjobb napjaikat. Közeledik a nyári szezon, amely hagyományosan tele van a legnagyobb kasszasikerekkel, ami gyakran értékes érmékkel telíti a pénztárakat. De most úgy tűnik, hogy idén ez a jövedelmező évszak nem lesz olyan gyümölcsöző, mint eddig. Az első sláger, amelynek a mozikba kellett volna terelnie az embereket, eddig fájdalmas bukás lett. A kaszkadőr című filmnek pedig sok tulajdonsága van, ami nagy nyereséghez segíthette volna. Ryan Gosling még mindig a tavalyi megasikerű Barbie Ken-hullámon utazik, Emily Blunt pedig az Oppenheimer című filmnek köszönhetően nagyobb sztárkultuszt élvez. Ráadásul a film eddig jó kritikákat kapott a nézőktől és a kritikusoktól is, akik őszinte filmes szórakozásként dicsérik a kaszkadőrmesterség előtt tisztelgő, akcióval teli alkotást. A film azonban messze elmaradt a várakozásoktól, az első hétvégén alig 29 millió dolláros bevételt ért el otthon. Ez elég gyenge a nyári szezon kezdetén.

 

David Leitch (A gyilkos járat, John Wick) filmje talán tud még valamit hozzátenni, de mindannyian tudjuk, hogy az első hétvége a döntő. Sajnos ez egy bukásnak tűnik, ráadásul a film költségvetése 150 millió dollár körül volt, így a Universal mostanában valószínűleg nem fog pezsgőt bontogatni. Mindez azonban nem akadályozza meg Goslingot abban, hogy interjúkban dicsérje a filmet. Most ráadásul a FastCompany magazinnak adott interjújában egy lehetséges folytatásról is beszélt. A promóciós járataiból egyértelműen kiderül, hogy imádta a szerepét és általában a kaszkadőröket, ezért azt mondja, szívesen visszatérne Colt Seavers szerepében. Sőt, állítólag még a forgatókönyv is elkészült egy esetleges folytatáshoz. Az azonban nem teljesen világos, hogy ki írta.

 

Gosling csak annyit árult el, hogy a forgatókönyvet gyakorlatilag magától írodott, főleg a két főszereplő között kialakult kémia miatt. A folytatásra is lenne ideje, a színész jelenleg csak a Project Hail Mary című űr-filmre szerződött, Leitch rendező naptárában is üres hely van, miután elment a Jurassic filmszéria új részétől, és Emily Blunt színésznőnek sincs nagy projektje a láthatáron. Most már csak a nézők érdeklődése hiányzik. De ahogy a kirobbanó film eddig a mozikban teljesít, nem úgy tűnik, hogy olyan nagy lenne. Így nem valószínű, hogy Colt Seavers-t újra fogunk látni égni és magasból zuhanni.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

2024.05.23

A Jurassic Park és Jurassic World filmek világában játszódó következő film előkészületei már javában zajlanak, és ezekben a napokban még mindig tart az őrületes színészválogatás, hogy vadonatúj… (több)

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

Ryan Gosling hamarosan űrbe mehet

Ryan Gosling hamarosan űrbe mehet

2024.04.20

Egy újabb film vár ránk, amit sokan az év egyik legjobban várt filmjeként emlegetik. Legalábbis papírforma szerint. Az Amazon stúdió ugyanis előre tolja a Project Hail Mary című filmjét, amelyet… (több)

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

Scarlett Johansson dinoszauruszok között?

2024.03.25

Az idő könyörtelenül rohan, és a dinoszauruszcsalád új tagja egyre közelebb van. A Jurassic Park filmszéria következő része ugyanis még mindig hivatalosan jövőre, július 2-án érkezik, és egyelőre… (több)

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

Gareth Edwards és az új Jurassic World?

2024.02.21

A dinoszauruszos filmszéria körül kezdenek újra felpörögni a dolgok. Csak pár nappal ezelőtt lehetett itt olvasni, hogy az első két Jurassic Park írójának, David Koeppnek a tollából készülő új… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek