vissza az összes hírhez
A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26 Szerző Jokolo

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki tavaly Máltán forgatta a második Gladiátor filmet, amelynek forgatása már több héttel ezelőtt befejeződött. A szandálos film tervezett költségvetése eredetileg 165 millió dollár körül lett volna, ami egy hasonló méretű filmnél megfelelő összeg, és ez már egészen szépen zenélhet. Becslések szerint, plusz-mínusz néhány tízmillió, amibe került tavaly a Scott rendező Napóleon című filmje, amely igazi látvány volt. Az, hogy a költségvetés egy kicsit több lesz, pedig megszokott. A rossz az, ha a szám majdnem megduplázódik. Ami állítólag ennél a kultikus film folytatásánál is megtörtént.

 

A költségvetés állítólag eléri a kolosszális 310 millió dollárt, ami olyan összeg, amibe csak a legnagyobb kasszasikerek, mint a Bosszúállók: Végjáték című film kerülnek. A józanabb becslések a negyedmilliárd dollár felé utalnak, ami még mindig hatalmas összeg. Az első Gladiátor-film az ezredfordulón 103 millió dollárba került, ami némi inflációval számolva ma nagyjából 188 millió dollár lenne. Még ebben az összehasonlításban is túlzónak tűnnek a bejelentett költségvetési becslések. Természetesen ezért részben a sztrájkok is hibásak, hiszen Ridley egy megalomániás, aki nem riad vissza a hatalmas tömegjelenetektől, óriási díszletekkel. És ha egy ekkora díszletet felépítenek, statisztákat fizetnek, majd hetekig mindenre csak por száll, az valószínűleg nem kevés pénzbe kerül. Azonban rengeteg pletyka kering a forgatásról, amelyek arra utalnak, hogy hangulat a forgatáson nem volt éppen nyugodt. 

 

A produkció állítólag meglehetősen zavaros és rosszul irányított volt. Júliusban például négy kaszkadőr súlyos égési sérüléseket szenvedett és kórházban kötött ki. A PETA állatvédő szervezetnek is voltak problémái a forgatással, és jogos aggályai voltak az állatokkal való bánásmóddal kapcsolatban a film készítése során. A statiszták, akik itt több százan voltak, beleegyezésük nélkül voltak a mesterséges intelligencia céljára beszkennelve, hogy az arcukat felhasználhassák a nagy tömegjelenetekhez. Persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz filmet kapunk. De a forgatásról érkező kellemetlen hírek ritkán tesznek jót. Idén novemberben mindenesetre meglátjuk az eredményt. A bemutató után Scott tovább lép a Bee Gees együttesről szóló életrajzi filmhez, és remélhetőleg ott majd jobban odafigyel a költségvetésre.

 

Paul Mescal az első filmből ismert Lucius főszerepét játssza majd, a többi szerepben pedig Denzel Washington, Fred Hechinger és Connie Nielsen tér vissza, Pedro Pascal és Joseph Quinn pedig megmutatja, hogyan fognak működni együtt a Fantastic Four című filmben. Ha a felduzzasztott költségvetésről szóló hírek igazak, akkor ennek a filmnek hatalmas sikernek kellene lennie, és 700-800 millió dollár körüli bevételt kellene elérnie, hogy pénzt is keressen. Majd meglátjuk, hogyan fog ez sikerülni. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

A negyedik Star Trek talán mégiscsak megérkezik

2024.03.28

A Star Trek filmszéria-reboot filmes folytatását, amely a Star Trek: Mindenen túl című harmadik részt követné, már többször bejelentették anélkül, hogy a munkálatok bármilyen módon előre haladnának.… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

2023.12.15

Míg mások az ő korában a legkíméletesebb pelenkát keresik, Ridley Scott a nyolcvanhetedik születésnapjára újabb rendezői vállalkozással ajándékozza meg magát. A legenda ugyanis úgy döntött, hogy nem… (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)