vissza az összes hírhez
A 28 évvel később című trilógia előre mozdul, jön a Marvels rendezőnője

A 28 évvel később című trilógia előre mozdul, jön a Marvels rendezőnője

2024.04.12 Szerző Jokolo

A horror műfaj rajongói körében nagy port kavart az a hír, hogy Oscar-díjas rendező, Danny Boyle (Gettómilliomos, Trainspotting) visszatér ahhoz az anyaghoz, amely több mint húsz évvel ezelőtt segített újra beindítani a zombis horror műfaját. A klasszikus téma sajátos megközelítése és az idegtépő jelenetek miatt a 28 nappal később című filmből kultikus alkotás lett, amelyet végül a 28 héttel később című folytatás követett, bár Boyle már csak producerként volt jelen. Most azonban megerősítették, hogy a két részt követő új trilógia alkotójaként tér vissza. Az első résznél rendezőként biztosan ott lesz a fedélzeten, a folytatásnál azonban másnak adja át a jogart, a Deadline hírportál értesülései szerint az amerikai rendezőnő, Nia DaCosta lesz az.

 

Egyelőre a Kampókéz című horrorfilm kapcsolódik a nevéhez, de a legtöbb rajongó számára inkább a képregények egyik legnagyobb pénzügyi bukásából, a Marvelek című filmből ismerős. Szóval ez egy elég merész választás, ami még nagy meglepetést okozhat. Alex Garland (Polgárháború, 28 nappal később) Boyle-lal együtt már dolgozik az új trilógia forgatókönyvén. A forgatás állítólag már idén év végén elkezdődhet, a tervezett trilógia második részét pedig nem sokkal később kezdik el forgatni. Így nem csoda, hogy már most keresik a rendezőt, hiszen már nincs sok idő hátra, és ezért az is segítség lehet, hogy Boyle és potenciális utódja összehangolják az egyes filmek koncepcióját. 

 

Egyelőre sem a cselekményről, sem a szereplőkről nincs hír, csak a trilógia első részének rendezőjét és forgatókönyvíróját erősítették meg hivatalosan. Arról azonban már most beszélnek, hogy a főszereppel kapcsolatban megkeresték Charlie Hunnam (Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke), Ralph Fiennes (A menü) és Jodie Comer (Az utolsó párbaj) színészeket. Ezeket a híreket azonban némi fenntartással kell kezelni, mivel Daniel Richtman bennfentestől származnak, aki a múltban már többször tévedett. Az viszont biztos, hogy amikor az Oscar-díjas színészt, Cillian Murphyt (Oppenheimer) megkérdezték a szerepéhez való esetleges visszatérésről, azt nyilatkozta, hogy rendkívül örül a folytatásnak, és lelkesen visszatérne a Boyle által rendezett apokaliptikus világba, ha megkeresik. Szóval csak remélni tudjuk, hogy a telefonja egyszer megcsörren. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Vízió saját sorozatban tér vissza

Vízió saját sorozatban tér vissza

2024.05.25

Az elmúlt években a Marvel képregénystúdió kicsit elszállt az új projektek bejelentésével. Egy olyan csúcs időszak után, amikor a mozitermek zsúfolásig tele voltak a lelkes nézők áradatával, akiknek… (több)

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

Cillian Murphy visszatér a zombikhoz

2024.05.18

Kevés projekt körül volt akkora felhajtás az elmúlt hónapokban, mint Boyle következő apokaliptikus víziója körül. A 28 nappal később és a 28 héttel később című filmek folytatásáról, amelyekben Nagy… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

A 28 évvel később filmhez szereplőket keresnek...

2024.04.25

Danny Boyle brit rendező (Napfény, Trainspotting) komolyan gondolja, hogy visszatér a 28 nappal később című, huszonkét évvel ezelőtti túlélőhorror filmjéhez és annak folytatásához, a 28 héttel később… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)

Legfrissebb hírek

Az időzóna megváltozott