vissza az összes hírhez
Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02 Szerző Goldbeater

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által alakított, népszerű Rocky Balboáról szóló filmszériában játszott Apollo Creed bokszoló szerepéről ismert. A hírt a színész menedzsere, Matt Luber erősítette meg a médiának. Carl Weathers hosszú pályafutása során több mint nyolcvan film- és televízió szerepben volt látható, és számos rendezői, főként televíziós alkotás is szerepel a számláján.

 

A színész 1948-ban született New Orleansban. Fiatalon sokféle sportot űzött, ami ígéretes futballkarrierhez vezetett, amit később színészi karrierre cserélt. Az 1970-es évek közepén kezdett kisebb szerepekben szerepelni filmekben és a televízióban (Kung Fu, Starsky és Hutch). Az áttörést a már említett Apollo Creed bokszoló szerepe jelentette számára az 1976-os legendás, Oscar-díjas Rocky című drámában. Leghíresebb szerepét a következő években három szintén népszerű folytatásban, a II., III. és IV. számú filmben is megismételte.

 

Harrison Ford és Robert Shaw mellett szerepelt az 1978-as Navarone kommandósai újra akcióban című háborús kalandfilmben. Az 1980-as évek elején szerepelt a Halálos vadászat című kaland thrillerben, amelynek főszereplői Charles Bronson és Lee Marvin voltak. Az Apollo Creed karaktere után a következő abszolút ikonikus szerepe Dillon ezredes volt az 1987-es legendás Ragadozó című akció sci-fi filmben, Arnold Schwarzenegger főszereplésével. Mindenkinek azonnal eszébe jut a legendás kézfogásuk. Alig egy évvel később a Jackson, a vadállat című akciókrimi címszerepét alakította, 1992-ben pedig a Hurrikán Smith című ausztrál film főszerepét játszotta.

 

A későbbi években több mellékszerepet is elvállalt Adam Sandler vígjátékaiban, mint például a Happy, a flúgos golfos, a Sátánka - Pokoli poronty és a 8 őrült éjszaka. 2000 után már csak ritkán szerepelt játékfilmekben, de például a Toy Story 4 című film szereplőjének kölcsönözte a hangját, és a televíziós karrierje is eléggé kiemelkedő volt. Az utóbbi években olyan sorozatokban láthattuk, mint a Bűnös Chicago, a Lángoló Chicago és nem utolsósorban a Star Wars-sorozat kilenc epizódjában, A Mandalóri-ban.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Az új Préda újrégi rendezőt talált

Az új Préda újrégi rendezőt talált

2024.02.10

Amikor a Dan Trachtenberg (Cloverfield Line 10) által rendezett Préda című akció sci-fi 2022 nyarán megérkezett a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatásokra, a ragadozók világának legújabb tagja… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

George Clooney összefog Adam Sandlerrel

George Clooney összefog Adam Sandlerrel

2023.12.15

Eddig elképzelhetetlen együttműködés vár ránk. A kedvenc színészek, George Clooney és Adam Sandler először szerepelnek együtt a nagyvásznon a Netflix streaming-szolgáltató új filmjében. Az egyelőre… (több)

Paramount a Csontdaráló film remake-jét tervezi

Paramount a Csontdaráló film remake-jét tervezi

2023.11.08

Jó remake-ből sosem elég, a rajongók pedig szinte ki vannak éhezve arra, hogy újra és újra láthassák kedvenc darabjaikat, csak egy teljesen más kivitelben. Legalábbis ezt gondolják a Paramount stúdió… (több)

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

Elárulta a tizedik Star Wars epizód a címét?

2023.11.05

Jelenleg a Disney stúdió fő projektje a Star Wars: Csillagok háborúja filmszéria sorozat mellékága. Az utolsó nagyjátékfilmet immár négy éve láthattuk a mozikban, de azóta kaptunk olyan sorozatokat,… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)