vissza az összes hírhez
A filmzene nagy alkotói kristály FilmBooster Awards díjat kaptak

A filmzene nagy alkotói kristály FilmBooster Awards díjat kaptak

2024.04.22

Idén ismét ritka látogatók tisztelték meg a prágai Reprezentációs házat, hiszen április 18-án a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar előadásában hollywoodi zeneszerzők mutatták be leghíresebb dallamaikat. Elhangzottak a Star Wars, a Pénzcsináló és A legnagyobb showman című ikonikus filmek dalai zeneszerzőik és előadóik bemutatásában, köztük volt a Disney stúdió udvari zeneszerzője, John Debney, az Oscar-díjas zeneszerző Mychael Danna és az ötszörös Emmy-díjas zeneszerző Jeff Beal.

 

Az egész Reprezentációs házat felállásra késztető vastaps közepette adták át a FilmBooster Awards életműdíjakat az audiovizuális területen végzett munkásságért a horrorrajongók által ismert Christopher Youngnak és Conrad Pope-nek, aki John Williams udvari zeneszerzője és előadója. „Egy ilyen gyönyörű koncerten átadni a FilmBooster-díjakat a cseh és szlovák filmrajongók nevében a filmzenét meghatározó zene nagyjainak, ráadásul egy új formában, egy 24 karátos arannyal díszített, egyedi kristály-popcorn formájában, amelyet Zdeněk Vacek által vezetett ékszer- és formatervező stúdió készített, ugyanolyan érzelmes pillanat volt számomra, mint a díjazott művészek számára” - mondta Martin Pomothy, a ČSFD-FilmBooster alapítója, aki a díjakat Elia Cmíral cseh származású hollywoodi zeneszerzővel és Jakub Kouřil, a Composers Summit Prague marketingigazgatójával együtt adta át.

 

A koncerten epikus zenekari részek, bús dallamok és dinamikus játékzene váltakozott. Az egész estét egy John Debney szerzeményeiből álló blokk zárta le, amely többek között a Vasember 2., a Hanta Boy és a Neveletlen hercegnő című filmek dallamait tartalmazta, és amelyet maga Debney vezényelt. Az egész estét A kincses sziget kalózai című kalandfilm monumentális szvitje zárta. Christopher Young köszönetet mondott a Composers Summit Prague szervezőinek, résztvevőinek és a Reprezentációs házban jelenlévő közönségnek, és arra buzdította őket, hogy szenteljék magukat a zenének, amit ő személyes küldetésének tekint. „A zene soha nem hagy el benneteket” - mondta beszédében.

 

A Spectacular Music of Hollywood koncert a Composers Summit Prague egyedülálló nemzetközi filmzeneszerzői csúcstalálkozó része. A csúcstalálkozón sztárzeneszerzők workshopjai és mesterkurzusai mellett olyan egyedülálló események is helyet kapnak, mint a Showcase, a tehetséges zeneszerzők bemutatása, a Tech-meets-art Lab és a Laureates Night. A csúcstalálkozó összekapcsolja a tehetséges művészeket és zeneszerzőket a film- és hangstúdiókkal, és lehetőséget teremt nem csak a tehetségfejlesztésre, hanem az üzleti lehetőségek bővítésére is. 

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meghalt Treat Williams színész

Meghalt Treat Williams színész

2023.06.13

Hetvenegy éves korában elhunyt Treat Williams amerikai színész, akit a legtöbb néző Miloš Forman rendező Hair című musicaljének egyik főszerepének megformálásáért ismerhet. A szomorú hírt a színészt… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)