vissza az összes hírhez
Oppenheimer nagyon közel van az egymilliárdhoz

Oppenheimer nagyon közel van az egymilliárdhoz

2023.09.17 Szerző dO_od

A Christopher Nolan (Eredet, A sötét lovag) által rendezett Oppenheimer című kiváló film nagyon közel van ahhoz, hogy átlépje a mitikus egymilliárd dolláros határt. Jelenleg kevesebb mint 90 millió dollárra van tőle, hiszen a film a hétvégén átlépte a 912 millió dolláros bevételi határt világszerte, amivel minden idők legtöbb bevételt hozó életrajzi filmje lett - a rekord korábbi birtokosa a Bohém rapszódia című film volt 910 millió dollárral.

 

Hogy Nolan és társai elérik-e az egymilliárdot, az kérdés. Bár a film még mindig gondosan szedi össze sorban a milliókat, a mozikban jelenleg nagyon nagy a konkurencia, és ez a következő hetekben csak fokozódni fog. Ráadásul az IMAX-mozikat már rég elárasztották a konkurens filmek, és ha az Universal stúdió nem fog jobban igyekezni a marketingterületen, az Oppenheimer film közvetlenül az áhított egymilliárdos határ előtt meg is állhat.

 

Ugyanakkor az a tény, hogy az atombomba alkotójáról szóló film – vagyis egyedi téma egy háromórás, alapvetően politikai dráma formájában – ilyen közel van az egymilliárd dollár mozis bevételhez, kisebbfajta csoda, kisebbfajta csoda, és csak egy újabb példa arra, hogy a nézők mennyire ki vannak éhezve a komoly filmekre. Biztos, hogy a film sikerét induláskor jelentősen befolyásolta párosítás a Barbie című filmmel, de ez nem változtat azon a tényen, hogy Christopher Nolan egy zseniális rendező, aki újabb példátlan sikert könyvelhetett el, pedig hasonló bevételekre a bemutató előtt abszolút senki sem számított.

 

Bevételek kapcsán megemlíthetjük röviden Hercule Poirot főszereplésével készült Szeánsz Velencében című film nem túl meggyőző indulását. Kenneth Branagh harmadik, ismét kissé másféle próbálkozása Agatha Christie regényének adaptálására Amerikában 14,5 millió dollárt hozott, ami egy kicsit rosszabb debütálás, mint Az Apáca 2 című horrorfilm indulása (14,7 millió dollár), és csak kicsivel jobb, mint a Halál a Níluson című film eredménye tavaly tavasszal (12,8 millió dollár), amikor a mozik még mindig covid-járványból lábadoztak. A világ többi részéről még nem ismertek a számok, de szerencsére a filmalkotóknak sikerült betartaniuk alacsonyabb költségvetést (kb. 60 millió), így nagy kifejezetten nagy baj nem lehet.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

77. BAFTA-díjak - eredmények

77. BAFTA-díjak - eredmények

2024.02.19

2024. február 18-án, vasárnap a londoni Southbank Centre Royal Festival Halljában rendezték meg a 77. Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjátadóját, amelyen a 2023. évben az Egyesült… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

29. Critics' Choice Awards - eredmények

29. Critics' Choice Awards - eredmények

2024.01.14

Január 14-én, vasárnap a kaliforniai Santa Monicában tartották a Critics' Choice Awards díjátadó ünnepséget, amelyen hagyományosan az elmúlt év kiemelkedő alkotói teljesítményeket és filmalkotásokat… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)