vissza az összes hírhez
Melyik szolgáltató vagy csatorna törli leggyakrabban a sorozatokat?

Melyik szolgáltató vagy csatorna törli leggyakrabban a sorozatokat?

2023.09.16 Szerző dO_od

A Netflix streaming szolgáltatás kezdetben a sorozatok paradicsomának számított. Az új projekteket fénysebességgel hagyták jóvá, és a cég gyakorlatilag egyetlen műsort sem törölt idő előtt. Az elmúlt évtizedben azonban a dolgok megváltoztak, és ma már nem okoz gondot, hogy egy rajongók által kedvelt projektet az első évad után csak azért vegyék le a műsorról, mert a nézettség nem volt olyan magas az első hónapban, mint azt a Netflix öltönyösei elképzelték. Ezért is a streaming-óriásról ma már köztudott, hogy leggyorsabban és leggyakrabban törli a projektjeit. A Variety Intelligence Platform (VIP+) és Luminate társaság új elemzése szerint azonban a valóság kicsit más.

 

Az alábbi adatok az amerikai streaming-szolgáltatók és tévécsatornák viselkedésének nyomon követésén alapulnak az elmúlt három évben. Konkrétan a 2020-tól 2023 augusztusáig tartó időszak minden törölt szkriptelt és nem szkriptelt műsort/sorozatot vették figyelembe. Az eredmény szerint a streaming-szolgáltatók által törölt sorozatok teljes törlési aránya 12,2%, a klasszikus tévéállomások esetén 26,6% és az olyan kábelcsatornák, mint az HBO pedig 7,2%. Ennél érdekesebb a helyzet, ha konkrét cégeket vizsgáljuk.

 

Itt ugyanis kiderült, hogy Netflix csak ötödik helyen áll a leggyakrabban törlő streaming-szolgáltatók listáján – konkrétan 10,2%-ával. Vagyis gyakorlatilag egy szinten van a Peacock céggel és annak 10%-ával. Négy másik szolgáltató pedig a Netflix elé került, méghozzá elég jelentős különbséggel. Leggyakrabban az HBO Max törli a sorozatokat (26,9%), őt követi a Disney+ (21,1%), majd a Paramount+ (16,9%) és a negyedik helyen a Hulu áll, 15,2%-kal. Ezzel szemben legjobban az Apple áll, végtelen zsebeivel és 4,9%-os törlési arányával. A következő technológiás óriásnak, Amazonnak pedig 9%-a van. Itt feltehetően az is számít, hogy mindkét cég elsősorban máshol keresi a pénzét.

 

Miért tűnik ilyen drasztikusnak a Netflix esete? A logójában az N betűről ismert streaming-szolgáltató egyszerűen hatalmas mennyiségű tartalommal rendelkezik, ezért nem meglepő, hogy az ő esetében általában gyakrabban hallunk törölt sorozatokról. Ha viszont arányosan nézzük az egészet, akkor Netflix még mindig nagyon jól áll a konkurenciához képest.

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

tegnap

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)