vissza az összes hírhez
Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

2023.10.18 Szerző dO_od

Ridley Scott (Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) legendás rendezőnek mostanában sok dolga van a promócióval és a Napóleon című film utolsó simításaival is, mielőtt látványos háborús filmje, Joaquin Phoenix szereplésével a mozikba és később a streamre is megérkezik. Más körülmények között a második Gladiátor film forgatásával lenne elfoglalva, de ezt jelenleg a színészek sztrájkja akadályozza. Ezért a neves filmesnek bőven van ideje felügyelni a producereket, a legfontosabb talán a Fede Alvarez (Vaksötét) rendező új Alien-filmje, amely egyelőre az Alien: Romulus munkacímet viseli.

 

Nos, Alvarez volt az, aki most elárulta, hogy nemrég vetítette le Scottnak a készülő film rendezői vágását, ami miatt már előre nagyon ideges volt. Szerencsére, a személyére nézve a dolog jól sikerült:

 

„Egy hete fejeztem be a rendezői vágást, és természetesen először el kellett küldenem Ridley-nek. Tényleg nagyon szerettem volna, ha ő látja elsőnek. Mindenki figyelmeztetett, hogy ne aggódjak a film kritikája miatt, mert ő köztudottan szigorú. Mivel ő úgy mondja el mindent, ahogyan látja, különösen, ha a filmjeihez kapcsolódik. Évekkel ezelőtt így tépte darabokra a Szárnyas fejvadász című film folytatását, ami az én szememben mestermű volt. Szóval a legrosszabbra készültem.”

 

„Szóval elmentem hozzá, mert élőben akartam látni a reakcióját. Annál rosszabb volt, hogy nézés közben egyedül akart lenni a szobában, ezért többé-kevésbé rémülten kellett várnom, hogy kijöjjön, és elmondja, hogy tönkretettem az örökségét. De meglepetésemre, miután megnézte, kijött és azt mondta: „Fed, nincsenek szavaim. Ez nagyon briliáns! Nem túlzok, ha azt mondom, hogy abban a pillanatban ez volt életem egyik legjobb pillanata. Ilyen dicséretet hallani egy ilyen legendától... elállt a lélegzetem. Utána még egy órán át beszélgettünk a filmről” - árulta el Alvarez a latin-amerikai rendezők találkozóján, ahol többek között Guillermo del Toro is ott volt vele a színpadon.

 

Az új Alien-film tehát a legnagyobb profitól is dicséretet kapott, ami viszont Hollywoodban nem feltétlenül jelent valamit, lásd James Cameron és a legutóbbi Terminátor-film dicséretét. Mindenesetre az új filmben Cailee Spaeny és Isabela Merced szerepelt. A film eredetileg a Hulu platformra érkezett volna, de végül a 20th Century Studios jövő nyáron a mozikba küldi.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

Az új Préda újrégi rendezőt talált

Az új Préda újrégi rendezőt talált

2024.02.10

Amikor a Dan Trachtenberg (Cloverfield Line 10) által rendezett Préda című akció sci-fi 2022 nyarán megérkezett a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatásokra, a ragadozók világának legújabb tagja… (több)

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

Nyilvánosak az Oscar-díj jelölések

2024.01.23

2024. január 23-án, kedden a Beverly Hills-i Samuel Goldwyn Theatre színházban Jack Quaid és Zazie Beetz színészek bejelentették a közelgő 96. Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS)… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

Ridley Scott rendezi a bombasztikus novellát

2023.12.15

Míg mások az ő korában a legkíméletesebb pelenkát keresik, Ridley Scott a nyolcvanhetedik születésnapjára újabb rendezői vállalkozással ajándékozza meg magát. A legenda ugyanis úgy döntött, hogy nem… (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)

Meghalt Bernard Hill színész

Meghalt Bernard Hill színész

2024.05.05

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Bernard Hill brit színész, aki olyan filmekben vált ismertté, mint a Titanic, a Ragadozók és A Gyűrűk Ura trilógia. A szomorú hírrel a BBC televíziós csatorna állt… (több)