vissza az összes hírhez
Az új Préda újrégi rendezőt talált

Az új Préda újrégi rendezőt talált

2024.02.10 Szerző Goldbeater

Amikor a Dan Trachtenberg (Cloverfield Line 10) által rendezett Préda című akció sci-fi 2022 nyarán megérkezett a Hulu és a Disney+ streaming szolgáltatásokra, a ragadozók világának legújabb tagja hatalmas nézői érdeklődést váltott ki, ami a nézettségi listák élére repítette a filmet (teljesen megkerülve mindenféle moziforgalmazást). Ez a tény, illetve a közönség és a kritikusok viszonylag pozitív reakciója egyértelműen jelezte, hogy a Disney tulajdonában lévő 20th Century stúdiónál nagyon gyorsan alakulnak majd a folytatásra vagy spin-off változatra vonatkozó tervek. Ezt most hivatalosan is megerősítették.

 

A 20th Century stúdiónál ugyanis egy új film készül, amely illeszkedik az 1987-es Ragadozó című film által elindított legendás sci-fi filmszériába. A készülő alkotás címe ezúttal Badlands, és egy újabb önálló sztoriról van szó, amelyben az emberek az ikonikus űrvadász ellen vívott nehéz csatába kerülnek. A rendező és a forgatókönyvíró nevét, akik elvállalják a filmet, pedig már meg is erősítették. Nagy meglepetés nélkül ismét Dan Trachtenberg lesz az, aki a korábbi sikerei után gyakorlatilag kézenfekvő választásnak tűnik. A stúdió számára a projekt most nagy prioritást élvez, így maga Trachtenberg és a producerek már vadásznak új sztárra, aki a film arca lesz.

 

A készülő projekt cselekményének részleteit egyelőre titokban tartják, de idővel biztosan több információt fogunk megtudni. A Préda cselekménye a széria korábbi részeinél valamivel távolabbi történelmi korban játszódott, mégpedig a 18. század elején, az őslakos komancsok törzs környezetében. Hogy az alkotók ezúttal is ragaszkodnak-e a hasonló koncepcióhoz, és más történelmi korszakot választanak, arra még várnunk kell. Hogy a Badlands cím milyen történelmi vagy helyi helyszínre utalhat, arról egyelőre tényleg csak találgatni tudnánk.

 

Azt, hogy a film ismét teljesen megkerüli-e a mozikban történő forgalmazást, és egyenesen a Disney tulajdonában lévő streaming szolgáltatásra kerül, vagy esetleg legalább egy korlátozott mozis bemutatót láthatunk majd valamikor a film streaming platformokra kerülése előtt, mint ahogyan az a szintén a 20th Century stúdió tulajdonában lévő párhuzamos sci-fi filmszéria következő alkotása, az Alien:Romulus című horrorfilm esetében lesz, amely a tervek szerint idén augusztus közepén kerül a mozikba, egyelőre szintén nem tudni. Egy biztos, a következő hónapokban még sokat fogunk hallani a népszerű ragadozó-filmszéria új tagjáról.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Meghalt Carl Weathers

Meghalt Carl Weathers

2024.02.02

Szomorú hírek jönnek a tengerentúlról. Február 1-jén, csütörtökön, 76 éves korában elhunyt a kaliforniai Los Angelesben Carl Weathers amerikai színész, aki leginkább a Sylvester Stallone által… (több)

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

Boldog ünnepeket és BÚÉK 2024!

2023.12.24

Ha a második Dűne film nem lett volna áthelyezve 2024 tavaszára, az elmúlt filmév kivételes lett volna. Így is nagyszerű volt, tele filmes meglepetésekkel. A legnagyobb meglepetés a közösségi hálók … (több)

Az Alien sorozat erősítést toboroz

Az Alien sorozat erősítést toboroz

2023.11.28

Egy ideje már tudjuk, hogy az Alien-univerzumban játszódó Alien: Romulus című nagy játékfilm elkészült, és jövő nyáron várható, Fede Alvarez rendező és író pedig azzal dicsekedett, hogy a filmet maga… (több)

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

Ridley Scott megdicsérte az új Alien-filmet

2023.10.18

Ridley Scott (Gladiátor, A Sólyom végveszélyben) legendás rendezőnek mostanában sok dolga van a promócióval és a Napóleon című film utolsó simításaival is, mielőtt látványos háborús filmje, Joaquin… (több)

Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

2023.07.22

Bár jelenleg két nagy sztrájk között vagyunk, amelyek teljesen megbénították Hollywoodot, sok olyan projekt van, amely megtalálta a módját, hogy folytassa a gyártást. Érdemes megemlíteni például az… (több)

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

Az új Jurassic World megtalálta a fő arcot

2024.05.23

A Jurassic Park és Jurassic World filmek világában játszódó következő film előkészületei már javában zajlanak, és ezekben a napokban még mindig tart az őrületes színészválogatás, hogy vadonatúj… (több)

Legfrissebb hírek

Meghalt Donald Sutherland

Meghalt Donald Sutherland

2024.06.20

Nagyon szomorú hír érkezett az Egyesült Államokból. Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Donald Sutherland, óriási, termékeny amerikai színész, az a sokoldalú magas ember, aki mintegy kétszáz filmes és… (több)

Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

Érkezik a Sárkányok háza harmadik évada

2024.06.18

Vannak hírek, melyek nem meglepőek, de annál több örömet okoznak. A forró intrikákkal és még forróbb csatákkal teletűzdelt Sárkányok háza sorozat hatalmas siker - az első évad próbarésze máig a… (több)