vissza az összes hírhez
Warnerék már a premierek elhalasztását fontolgatják

Warnerék már a premierek elhalasztását fontolgatják

2023.07.21 Szerző dO_od

Vajon a covid-járvány idejéhez hasonló elhalasztott újdonságok új hullámának nézünk elébe? A sztrájkoló színészek és forgatókönyvírók reakcióiból ítélve valószínűleg igen, mert a hírek szerint semmi jele annak, hogy a közeljövőben sikerülne a stúdiókkal megegyezni, ezért lassan, de biztosan közeledik az a pillanat, amikor a stúdióknak nem csak a már bejelentett projekteket kell elkezdeniük elhalasztani, mert azok nem lesznek befejezve, hanem a már elkészült alkotásokat is, mert nincsenek tévéműsorok, amelyekben azokat népszerűsíteni lehetne, de ha lennének is olyan műsorok, nincsenek színészek, akik beszélnének róluk. Ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a kissé kétségbeesett Warnerék elsőként kezdenek elgondolkodni a nagy halasztásokról.

 

A rózsaszínű Barbie című újdonságuk várhatóan nagy siker lesz, csakhogy az első becslések szerint a készülő Kék Bogár képregényfilm 50 millió dollárnál többet nem fog keresni Amerikában, ami a stúdiót visszalökné a rideg valóságba, hiszen az utóbbi időben több nagy képregényprojektje is leégett. Ráadásul a stúdió három nagy filmet is tartogatott az év végére – Dűne: Második rész című filmet, második Aquaman-filmet és a The Color Purple című híres regény musical-adaptációját. Ez a három film az, amit a halasztás fenyeget.

 

A Dűne-film esetében azonban a stúdió számára bonyolultabb lesz a helyzet, mivel a Legendary stúdióval közösen gyártják, és a csúsztatásról mindkét félnek meg kell állapodnia. Warnerék állítólag még nem keresték meg partnerüket, de ez napokon belül megváltozhat. Denis Villeneuve filmjét tekintve egyértelmű, hogy ilyen sztárszereplőkkel a stúdió a színészekre szeretné építeni a marketingkampányt, ám a többi nagy hollywoodi szereplő is hamarosan kezd hasonló problémákkal foglalkozni. Ezért hamarosan hasonló hírek érkezhetnek Az éhezők viadala előzményfilmről, a Scott-féle Napóleonról vagy a Marvelek című filmről.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

George Lucas tiszteletbeli díjat kap Cannes-ban

2024.04.10

A legendás amerikai rendező, forgatókönyvíró és producer, George Lucas lesz az idei cannes-i filmfesztivál tiszteletbeli Arany Pálma-díj egyik díjazottja. Erre május 25-én, az idén 77. alkalommal… (több)

Denis Villeneuve és atomháború?

Denis Villeneuve és atomháború?

2024.04.06

Miközben a Dűne: Második rész című film több mint egy hónappal a bemutató után is sikeresen küzd a mozikban a közönségért, és jelenleg valamivel több mint 630 millió dolláros bevétellel rendelkezik… (több)

Margot Robbie The Sims filmet készít

Margot Robbie The Sims filmet készít

2024.03.23

Margot Robbie (Babylon) sztárszínésznő és tehetséges producer számára a tavalyi év viszonylag izgalmas volt. A LuckyChap produkciós cége tavaly Barbie című filmet vitte a mozivásznakra, ami a tavalyi… (több)

96. Academy Awards - eredmények

96. Academy Awards - eredmények

2024.03.11

Vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Los Angeles-i Dolby Színházban tartották az Amerika Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kilencvenhatodik Oscar-díjkiosztó ünnepségét, amelyen összesen… (több)

A második Gladiátor rendkívül drága volt

A második Gladiátor rendkívül drága volt

2024.02.26

A tavalyi sztrájkok minden forgatásra voltak hatással. És minél nagyobb volt a produkció, valószínűleg annál jobban véreztek a stúdiók, amikor leállt a filmes munka. Tudja ezt Ridley Scott is, aki… (több)

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

A Fantastic Four szereposztása megerősítve

2024.02.15

Nem volt ugyan nagy titok, de hivatalosan sem erősítették meg. Ez tegnap, Valentin-napon megváltozott, amikor a Marvel stúdió bejelentette a Fantastic Four című film végleges szereposztását. Pedro… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Legfrissebb hírek

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

Vin Diesel negyedik alkalommal Riddick szerepében

tegnap

Kétségtelenül sok olyan filmszéria létezik, amelynek folytatását a nézők örömmel látnák. Minden új pletykával, ami egy közkedvelt filmszéria lehetséges folytatásáról szól, a reményeik egyre nőnek, és… (több)

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

Hugh Jackman és Robin Hood halála?

2024.05.06

Elég sok Robin Hood-film készült már? Úgy tűnik, nem. Ez a mostani azonban eléggé kilóghat a sorból. A készülő The Death of Robin Hood című alkotás ugyanis egy kicsit sötétebb változatban fogja újra… (több)