vissza az összes hírhez
A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

A hetedik Sikoly-filmet rendező is elhagyta

2023.12.23 Szerző Goldbeater

A népszerű Sikoly című horrorfilm-széria közelgő hetedik része úgy omlott össze, mint egy kártyavár. Az utolsó két film (köztük az ötödik Sikoly film, amely sikeresen újjáélesztette a franchise-t, amely felett nagy kérdőjel lebegett Wes Craven, az első négy rész rendezőjének halála után, és a hatodik film, amely 35 millió dollár körüli költségvetésből közel 170 millió dolláros bevételt hozott világszerte) üzleti sikere után egyértelmű volt, hogy a hetedik film elkészül és hamarosan a mozikba kerül. Sajnos, valószínűleg egyhamar nem fogjuk látni a filmet, mivel a produkció úgy tűnik, összeomlott.

 

Mint arról idén november második felében itt olvashattatok, a Christopher Landon rendező (Freaky, Szellem van a házunkban) által készülő hetedik filmet először a főszereplő Melissa Barrera volt kénytelen elhagyni az után, hogy az izraeli-palesztin konfliktussal kapcsolatos vitatott és állítólag antiszemita közösségi média posztjai igen negatív érzelmeket kavartak, majd alig néhány órával később bejelentették, hogy a másik főszereplő, Jenna Ortega (Wednesday), akinek távozásáról már jó ideje spekuláltak, szintén távozik a projektből időhiány miatt. És Ortega nem volt az utolsó, aki elhagyta a süllyedő hajót

 

A legújabb hírek szerint maga Christopher Landon rendező is otthagyta a hetedik Sikoly filmet. Az X/Twitter közösségi hálón szombaton közzétett bejegyzésében azt írta: „Azt hiszem, itt az ideje bejelenteni, hogy néhány hete hivatalosan is kiléptem a Sikoly 7-ből. Lesznek olyanok, akik csalódnak, és lesznek, aki örülni fognak. Ez egy álommunka volt, ami rémálommá változott. És a szívem megszakad a minden érintettért. De itt az ideje továbblépni. Nincs több mondanivalóm, de remélem, Wes öröksége folytatódik, és felülemelkedik a megosztott világ káoszán. Amit ő és Kevin Williamson teremtett, az valami fantasztikus, és számomra megtiszteltetés, hogy sütkérezhettem a ragyogásukban, ha csak egy pillanatra is.” 

 

A produkció tehát teljesen szétesett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a jövőben nem készülhet a hetedik film, de egy ilyen hatalmas személyi földrengés után a produkción belül várható, hogy annak formája drámaian megváltozik a hatodik film eredetileg tervezett közvetlen folytatásához képest. Az utolsó két rész rendezői, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett, illetve munkatársuk, Chad Villella továbbra is ügyvezető producerei maradnak a készülő filmnek, amelynek új koncepciója és szerzői értelmezése minden bizonnyal az elkövetkező hónapokban pontosítva lesz.

Hirdetés

Kapcsolódó hírek

Ördögűző, amerre csak nézel...

Ördögűző, amerre csak nézel...

2024.04.26

Az átlagember szinte azt gondolná, hogy az ördögűzésről szóló horrortörténetek egyike azoknak a témáknak, amelyeket csak egyszer kell rendesen megcsinálni (1973-as Az ördögűző, egy példa mindegyikért… (több)

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

A Hetedik Sikoly-film régi ismerősöket üdvözöl

2024.03.12

Az elmúlt hónapokban viszonylag nagy felhajtás volt a Sikoly filmszéria körül. A legutóbbi, körülbelül egy évvel ezelőtt bemutatott Sikoly VI című film rendesen hozott pénzt a mozikban, akárcsak az… (több)

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

Jenna Ortega is elhagyja a Sikoly filmet

2023.11.22

Nem, ez nem kettős látás! A hetedik Sikoly film szereplői valóban gyorsabban fogynak, mint ha a színésznőket maga a gyilkos Ghostface tette volna a láb alól. Alig néhány órával azután, hogy… (több)

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

A hetedik Sikoly-film elveszítette a fő sztárját

2023.11.22

A bevált és üzleti szempontból sikeres horror filmszéria most nagy bajban van. A harminchárom éves Melissa Barrera színésznőt, a népszerű Sikoly című horrorsorozat utolsó két részének főszereplőjét… (több)

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

A Sikoly hetedik filmje rendezőt vált

2023.08.03

A népszerű horror filmszéria alkotói csapata újra változik. Azután, hogy az eredeti, 1996 és 2011 között készült négy filmből álló filmszéria gyeplőjét, melyeket a legendás Wes Craven rendezett, 2022… (több)

Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

Elkezdődött az Alien sorozat forgatása

2023.07.22

Bár jelenleg két nagy sztrájk között vagyunk, amelyek teljesen megbénították Hollywoodot, sok olyan projekt van, amely megtalálta a módját, hogy folytassa a gyártást. Érdemes megemlíteni például az… (több)

Emmy-díj jelölések 2023

Emmy-díj jelölések 2023

2023.07.12

A TV Emmy-díj 75. évadának keretében kihirdették a díjakra jelölt neveket, és ha az elmúlt évben követted a sorozatokat, a kategóriák valószínűleg nem fognak nagy meglepetést okozni. Ami mindenképpen… (több)

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

A Beetlejuice 2-ben Jenna Ortega is szerepel

2023.05.10

Most már hivatalos, a Warner Bros. stúdió jóváhagyta a legendás Tim Burton (Az Álmosvölgy legendája, Ollókezű Edward) kultikus horrorkomédiájának, a Beetlejuice – Kísértethistória című film… (több)

Hirdetés

Hirdetés

Legolvasottabb hírek

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

Mire készül most Guy Ritchie rendező?

2024.01.19

Guy Ritchie brit rendező (Úriemberek, Egy igazán dühös ember) az utóbbi években igen gyors alkotói tempóba merült. Míg tavaly sikerült a mozikba juttatnia a Fortune hadművelet – A nagy átverés című… (több)

Legfrissebb hírek

Meghalt Roger Corman

Meghalt Roger Corman

tegnap

A filmvilág elveszített az amerikai filmművészet egyik ikonját: a kaliforniai Santa Monicában elhunyt Roger Corman legendás amerikai rendező, producer és forgatókönyvíró. Tekintélyes kort élt meg,… (több)

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

Az új Gyűrűk Ura-film régi ismerősökkel érkezik

2024.05.09

Ez is eljött. Új filmekről a Középföldéről már lassan egy éve beszélnek, amióta Warnerék megvásárolták az ismert és népszerű történetek és karakterek jogait. Most azonban a stúdió vezérigazgatója,… (több)